Mooie resultaten op WCIII Luzern

Afgelopen weekend namen de Belgian Sharks deel aan de 3e World Cup in Lucern.
Onze Belgian Sharks roeiden er knappe resultaten. Tibo Vyvey won zilver in de lichte skiff, de M2x werd zesde, de Belgian Leightweight Double werd zevende en de M4x kwam als twaalfde over de meet.

A-finale LM1x – ZILVER
Paul O’Dovovan uit Ierland (gouden medaille Tokyo 2020 LM2x) komt als eerste over de meet (6:47.15) en Tibo Vyvey wordt ongelooflijk knap tweede (6:48.72). Uruguay met Bruno Cetraro Berriolo werkt het podium af (6:49.81). Tibo Vyvey neemt de zilveren plak mee naar huis.

B-finale M2x – 1e plaats
Aaron Andries en Tristan Vandenbussche roeiden hun B-finale van de zware dubbeltwee in baan 4. Vanaf het begin van de wedstrijd roeiden ze in eerste positie om die nooit meer af te geven. Met een mooie voorsprong legden ze beslag op de 1e plaats in een tijd van 6:13:09. De top 3 werd vervolledigd door Tsjechië (6:17:51) en Noorwegen I (6:17:84). De jongste deelnemer van het veld tonen duidelijk aan dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan. 

B-finale LM2x – 2e plaats
De Belgian Lightweight Double met Marlon Colpaert en Niels Van Zandweghe lag deze middag aan de start van de A-finale in baan 4. De Belgische boot lag de hele race op een 4e plaats maar de laatste 500m werd de turbo aangezet en roeiden ze een fantastische sprint die hen uiteinelijk de 2e plaats opleverde. Ze finishten in een tijd van 6:21:53. Voor hen de Spanjaarden in een tijd van 6:21:26 en derde werden de Nieuw-Zeelanders in een tijd van 6:21:90. Een ontzettend spannende eindsprint dus!

B-finale M4x – 6e plaats
Onze nieuwe dubbelvier ging in de B-finale van start in baan 6 en nam het op tegen GER-CZE-LTU-EST-SUI. Onze landgenoten roeiden de hele wedstrijd op een 6e plaats en finishten in 5.54.55. Ze eindigen als twaalfde in de totaalstand.

Voor verdere info of vragen, kan u terecht bij onze technisch directeur topsport Pim Raaben.

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien weer een pak leuker maakt

GERELATEERDE BERICHTEN:

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online