ZILVER EK U19 – JM1x Boris Taeldeman

Vorig jaar zette Belgian Shark Boris Taeldeman zijn eerste stappen in de internationale roeiwereld in JM4x op het WK junioren en werd toen negende.
Dit jaar vatte Boris zijn roeiseizoen aan in JM1x op het EK U19 in Varese en met succes! 
Zaterdag ging de roeier, van Gentse club GRS, van start met zijn heats. Bij de start lag hij in derde positie maar de Belgian Shark wou zeker zijn van zijn ticket voor de halve finale en roeide zich nog naar een tweede plaats in 7.17.21.
Deze morgen om 9.30u beet Boris de spits af in zijn halve finale. De eerste drie plaatsen waren al snel voor Frankrijk, België en Groot-Brittannië alleen de posities wisselden tijdens de 2000m af en toe. Maar opnieuw duwde Boris door en kwam als tweede over de meet (7.32.95) na Groot-Brittannië en voor Frankrijk.
Het beloofde een spannende A-finale te worden! 
Boris ging van start in 4de positie en zakte even terug op 1000m naar de laatste plaats. Hij maakte daarna een comeback op 1500m naar de derde plaats en vocht tot de allerlaatste meters. Dit werd beloond met een tweede plaats in 7.05.73. Met 2 honderdsten van een seconde voorsprong op de Fransman haalde Boris het zilver binnen. 

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien leuker maakt

NIEUWSBERICHTEN

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online