TT Leopoldsburg – Neerpelt: De terugblik

Zondag 25 september verzamelden we aan de Jachtclub van Leopoldsburg. Vanaf 10u kwamen de roeiers toe met hun boten om te starten aan een route die meer dan 30km doorheen de mooie Limburgse natuur loopt. Een mooie groep van 48 deelnemers mochten zich opmaken voor een mooie tocht op een mooie zonnige dag!
Deelnemende clubs: UCLL (Schulensmeer), TRT Hazewinkel, The Oar, RSNB.

Nadat de boten waren afgeladen en gemonteerd, was het tijd voor een laatste lichte maaltijd alvorens het water op te gaan. De broodjes waren voorzien door de Jachthaven van Leopoldsburg (JKL).

Met een halfuurtje later dan voorzien op de planning lagen alle boten in het water. De 8+ van UCLL (Schulensmeer) besloot met een kwartiertje vertraging te beginnen zodat zij de andere boten niet hoefden in te halen op het eerder smalle Kanaal naar Beverlo. Na 10km roeien op het Kanaal naar Beverlo, groepeerden we de boten net vóór de ophaalbrug aan de Nyrstarfabriek. Eens de laatste was aangesloten, konden we de brug openen zodat het fiets- en voetgangersverkeer er zo min mogelijk hinder van ondervond.
Net voorbij de brug werd het Kanaal wat breder waardoor de grote 8+ de andere boten kon voorbijsteken.

Zo’n 6 kilometer verder kwamen we aan de kruising ‘Kanaal naar Beverlo’ met ‘Kanaal Bocholt-Herentals’. Op dit moment zitten we op zo’n 15km van het einde, mooi halverwege de toertocht. Tijd voor de 8+ om een korte pauze te nemen op het brede kanaal.
Vanaf hier beloofde het één heel lang stuk te zijn tot aan de Neerpeltse Watersportclub (NWC), tevens het eindpunt van onze tocht.

Eens aangekomen, hadden de roeiers de mogelijkheid om zich te douchen bij NWC.
Nadat iedereen was omgekleed en iets warmers had aangetrokken, konden we aan de overkant van het kanaal genieten van een welverdiende pizza! Bar Ganz opende in hun sluitingsperiode speciaal de deuren voor onze roeiers. 30 pizza’s later was de zon al volledig onder en konden we een mooie dag afronden. Iedereen kon huiswaarts vertrekken en terugblikken op een geslaagde toertocht!

We wensen nogmaals uitdrukkelijk al onze partners en onze deelnemers te bedanken om deze toertocht mee mogelijk te maken! We hebben een prachtige dag gehad en hadden de weergoden aan onze kant.

Meer foto’s te bekijken via onze facebookpagina.

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien leuker maakt

NIEUWSBERICHTEN

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online