Toertocht Oostende – Gent

Op 4 en 5 juni vond de toertocht Oostende-Gent plaats. Deze toertocht, die in het teken stond van het 150-jarig bestaan van KRNSO en KRCG, stond oorspronkelijk vorig jaar op de planning, maar werd wegens de toenmalige coronamaatregelen met een jaartje uitgesteld.

Zaterdag konden we alvast rekenen op een stralende zon die de enthousiaste deelnemers in Oostende een duwtje in de rug gaf. Na een lunch-break bij KRB maakten de deelnemers zich op voor een mooie tocht rond Brugge waarbij één sluis en enkele lage bruggen een leuke hindernis vormden. Eens Brugge gepasseerd, volgde een mooie route doorheen de natuur om te eindigen bij De Kijkuit in Beernem. De boten werden uit het water gehaald, de roeiers konden zich opfrissen en intussen liepen de kolen reeds warm voor de welverdiende barbecue!

Bij het opstaan op zondag was er veel onzekerheid over het weer. Het feit dat er tussen Beernem en Gent géén stopplaatsen waren, moest dat deel aan 1 stuk geroeid worden en was er geen mogelijkheid om te schuilen.

Na een korte uitstel van vertrek en hopen dat het weer zou beteren, werd de situatie steeds minder goed. Omdat we als organisatie op elk moment de veiligheid van de deelnemers moeten kunnen garanderen, is in overleg beslist om de tocht jammer genoeg vroegtijdig stop te zetten.
Boten werden op de wagens geladen en iedereen vertrok huiswaarts.

Een einde in mineur dus, maar momenteel zijn de plannen reeds opgestart om de volledige tocht volgend jaar over te doen. We hopen om deze mooie route dan wel volledig te kunnen roeien.

Volgend jaar, zelfde moment, zelfde plaats.

Word vervolgd…

Foto’s op onze facebook-pagina.

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien leuker maakt

NIEUWSBERICHTEN

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online