Knappe prestaties op World Cup I Belgrado!

De eerste World Cup van het seizoen is achter de rug! Onze Belgian Sharks roeiden er knappe resultaten.
Tibo Vyvey won goud in de lichte skiff, onze Belgian Leightweight Double werd zesde, de M2x werd negende en de M4x kwam als achtste over de meet.

A-finale LM1x
Meteen na de 1000m nam Tibo de koppositie over. In een spannende laatste 500m kon Tibo zijn Sloveense tegenstander knap voorblijven, finishe met meer dan 3 seconden voorsprong in een tijd van 07:08.07 en behaalde zo een welverdiende GOUDEN medaille! Proficiat Tibo!

A-finale LM2x

De Belgian Lightweight Double met Marlon Colpaert en Niels Van Zandweghe lag deze middag aan de start van de A-finale in baan 6. Het was al vrij snel duidelijk dat de Zwitserse combinatie de leiderspositie innam en niet meer uit handen ging geven. De Belgen waren op achtervolgen aangewezen maar konden jammer genoeg niet meestrijden voor de medailles. Het was een spannende eindsprint tussen ESP en CZE voor de zilveren en bronzen medaille. SWI finishte als eerste in 6.19.86, gevolgd door ESP en CZE. België kwam als zesde over de meet in 6.26.38. Proficiat!

B-finale M2x

Aaron Andries en Tristan Vandenbussche roeiden hun B-finale van de zware dubbeltwee in baan 2. Ze namen het op tegen onder andere de sterke Nederlandse dubbeltwee, met Olympisch gouden medaillewinnaar Metsemakers (M4x) en Olympisch zilver medaillist Broenink (M2x). Nederland nam al snel de leiderspositie, maar België ging de achtervolging aan. Aan de 1.500m lagen Andries-Vandenbussche als tweede, op slechts 4 seconden van onze Noorderburen. Tot aan de finishlijn was het een ware strijd tussen BEL en CZE voor de tweede en derde positie. België finishte uiteindelijk als derde in 6.19.43, op amper 2 seconden van NED, de winnaar van de B-finale. Een heel knappe prestatie voor onze beide vice-wereldkampioenen bij de juniores! Ze mogen hun wereldbeker debuut afsluiten op een negende plaats. Proficiat!

B-finale M4x

Onze nieuwe dubbelvier ging in de B-finale van start in baan 2 en nam het op tegen IND-CZE-GBR. Aan de 1000m lag GBR (met twee Olympische zilveren medaillewinnaars) aan kop, gevolgd door CZE en BEL. Vlak voor de finish was het net zoals bij de B-finale van de M2x een strijd tussen CZE en BEL. Onze landgenoten haalden een sterke eindsprint boven en finishten knap als tweede in 5.58.13, op minder dan 3 seconden van GBR. Ze eindigen als achtste in de totaalstand, een hoopgevend resultaat voor de toekomst!