Brugge Boat Race 26/2

Op zaterdag 26 februari vond de Brugge Boat Race plaats. Omwille van de Covid19-pandemie was internationale deelname aan de BBR niet te organiseren op een aangename en veilige manier. Daarom werd de editie 2022 gereduceerd tot een ééndaags evenement voor Belgische ploegen. De organisatie blikt met tevredenheid terug op een bijzondere ‘Limited Belgian edition’ van de BBR. Het was leuk om zoveel deelnemers van bij de LFA aangesloten roeiverenigingen te mogen verwelkomen, naast grote delegaties van Vlaamse clubs. Er namen 246 roeiers in 64 boten deel. 

De M8+ werd gewonnen door KRCG met o.m. Tim Brys in de boot. De overwinning in de W8+ ging naar KRSNO. KRCG won ook de wedstrijd JM8+. Bij de Masters 8+ waren de roeiers van de gemengde boot RCND/S.R.U.N.Liège de sterkste. Bij de andere wedstrijden vermelden we hier nog de M1x, gewonnen door Tibo Vyvey, voor Savin Rodenburg en Arnaud Defraigne. Tot slot nog de Handicap-race, gewonnen door het duo Marie Anne Vandermoere (oud Olympiër) en Ann Peeters.

Klik hier voor de resultaten.

Naar analogie met de ‘knaldrang’ die we bij de jongeren waarnemen was er overduidelijk ook een zekere ‘roeidrang’ waar te nemen bij de deelnemers en dat heeft zich geuit in groot enthousiasme en inzet. Het prachtige zonnige weer – niet typisch voor de Brugge Boat Race – zorgde er meteen ook voor dat er echt veel publiek aanwezig was. KRB kijkt er dan ook naar uit om iedereen terug in Brugge te verwelkomen in de volgende hopelijk weerom internationale editie van de Brugge Boat Race op 4 en 5 maart 2023.

(Foto: Henk Rogiers)

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien weer een pak leuker maakt

GERELATEERDE BERICHTEN:

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online