BLAARMEERSEN BEACH CUP

De Vlaamse Roeiliga organiseert jaarlijks een Beach Sprint event in de Gentse Blaarmeersen. Hiermee willen we deelnemers laten kennismaken met de nieuwe spektakelsport binnen het roeien én de sport in de kijker zetten bij mensen die niet in het roeien zitten. Doordat de Blaarmeersen een strandje heeft, maar geen golvend water, maakt dit de kennismaking veel laagdrempeliger en dus ideaal voor beginners.

Zin en tijd om dit eens te proberen? Lees dan zeker verder en welkom in Gent!


CATEGORIEËN

Dit evenement staat open voor: jeugdroeiers, seniorroeiers, Gentse studentenroeiers.

De wedstrijden worden geroeid in volgende categorieën:

  • U19 C2X
  • Mix C2X

Daarnaast zullen er ook 2 momenten zijn waarop passanten of bezoekers zich kunnen inschrijven voor een korte initiatie in het Beach Sprint Rowing. Deze initiaties worden begeleid door een coach uit het roeien.

PROGRAMMA & INSCHRIJVEN

Het programma van de wedstrijden kan u terugvinden op I-Row via onderstaande knop.

EVENT COUNTDOWN

  • 00DAGEN
  • 00UUR
  • 00MINUTEN

INITIATIES

Naast de Beach Sprint wedstrijden worden ook een aantal initiaties van innovatieve watersporten georganiseerd. Heb je ooit al eens Beach Sprint Roeien, SUP of E-foil geprobeerd? Grijp jouw kans om te proeven van één of meerdere van deze sporten en neem een kijkje bij de initiaties!

 

ABOUT LAST YEAR...

DIT ZEGGEN ONZE BEACH-AMBASSADEURS

Patrick Rombaut

World Rowing Executive Committee Member

"Beach Sprint Rowing heeft Olympische toekomst vanaf 2028! Een compacte, spectaculaire en relatief eenvoudig te organiseren roeicompetitie op een resem diverse locaties, zowel aan zee, als in het binnenland."

Daniël Deweert

Voorzitter roeiclub Oostende

“Voor KRNSO is het een waar genoegen om, in samenwerking met de VRL en Ostend Sailing,
de eerste Beach Sprint Cup te kunnen inrichten.
Deze discipline, die op de OS van Los Angeles 2028 zal worden geïntroduceerd, kan een boost
betekenen voor al onze roeiverenigingen!”

Chantal Neirinckx

Verantwoordelijke Bestuur VRL Beach Sprint

“Where waves and sand collide, let's row side by side.
De Vlaamse Roeiliga verwelkomt je graag tijdens het eerste Beach Sprint Rowing-event in Vlaanderen.
Hartelijk dank aan KRNSO en Ostend Sailing die deze organisatie mee mogelijk maakten.”

Gwenda Stevens

Voorzitter Belgische Roeibond

“Voor het Belgisch roeien is het belangrijk om deze nieuwe activiteit binnen onze sport te promoten aangezien dit op International gebied ook volop zich aan het ontwikkelen is. Vandaar we heel blij zijn dat Oostende start met deze nieuwe discipline en hopelijk worden we de komende jaren hier ook heel sterk in!”

Koen Hollevoet

Ostend Sailing

“Ostend Sailing is zeer verheugd om de eerste internationale wedstrijd aan de Belgische kust van deze nieuwe roeidiscipline te kunnen mede-organiseren, samen met de KRNSO en de VRL.  Dit past volledig in onze warme samenwerking met de verschillende watersportclubs van Oostende en in onze sportieve ambities om binnenkort op Oosteroever te kunnen starten met de bouw van een nieuwe topsport infrastructuur voor branding- en watersporten.”

Bart Plasschaert

Schepen van Sport Oostende

“Het is helemaal anders dan gewoon roeien. Er is een dimensie die erbij komt. Normaal concentreer je je vooral op je slag en zit je op een baan die vlak water is. Hier heb je hoogtes en laagtes, stromingen, golven die soms wel of niet overslaan. Ik denk dat er veel meer behendigheid nodig is en de atleten de zee moeten leren kennen. We zouden in Oostende graag een basis opstarten zodat we in 2028 nog meer watersporters kunnen sturen, dat zou fantastisch zijn."

Stijn Smulders

Ex-Olympiër

"Geweldig om te doen en te volgen! De golven, wind en stroming maken het wat technischer en tactischer. Het was vooral een hele leuke en toffe ervaring"

An Haesebroeck

Ex-Olympiër

“Véél wind, véél golven en géén controle. Superleuk! 😀😀

Damien Van Durme

Van Durme Brothers

“Je moet kunnen lopen, efficiënt instappen, hard roeien, durven dansen op de golven en de boot continu bijsturen rond de boeien met een flinke dosis freestyle. Complementariteit binnen het team is van groot belang. Door verschillende skills te gebruiken ervaar je een enorm gevoel van vrijheid. Dit maakt de race zowel voor de roeier als voor de toeschouwer een pak attractiever. Het is heel fijn om dit na vele jaren competitie-roeien via de Vlaamse Roeiliga te ontdekken. Dit smaakt naar meer!”

Koen Degezelle

Voorzitter C-row

“Het feit dat je met extra zaken - zoals de branding - rekening moet houden, geeft net een extra cachet aan de roeisport. De sport biedt ook een enorm potentieel voor andere watersporters. Ze hebben het snel onder de knie omdat ze de zee goed kennen waardoor ze heel snel een positieve ervaring beleven.”

Emma Plasschaert

Olympisch Zeilster BEL

“Het geeft een volledig ander gevoel dan roeien op de watersportbaan. De roeisport met de zee combineren is een ongelooflijke ervaring. We zijn recht gebleven, maar het was vooral moeilijk om in een rechte lijn te roeien.”

Matt Wearn

Olympic Gold Sailing AUS

“It was super nice. It was nice being back on the water and it was a new experience to me and nice to do something different.
It’s very physical and technical at the same time. Obviously when there are big waves and there is some wind, it could be very tricky.
It’s a great sport!”

Ward Lemmelijn

“Omdat het maar een inspanning is van 3 min is en er veel meer onvoorspelbare factoren aanwezig zijn maakt het een spectaculair kijkstuk. Het is een sport voor complete atleten met veel kracht, iets waarbij mijn profiel aansluit. Ik focus me nu op de skiff, maar als alternatieve training is het zeker interessant en wie weet wat de toekomst brengt...”

Tristan Vandenbussche

Ik vond het leuk om eens wat anders te doen. Met het lopen en slalommen erbij, gepaard met moeilijke weersomstandigheden, zorgt dit voor meer "spektakel"

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online