Belgian Sharks op WC II

Van 16-18 juni vond op het Italiaanse Lago di Varese de tweede wereldbeker van het seizoen plaats. De Belgian Sharks namen er deel met 4 ploegen:
– LM2x Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert
– LM2x Mil Blommaert en Tibo Vyvey
– M1x Tim Brys
– M1x Aaron Andries

Tijdens het wedstrijdweekend waren de LM2x met Blommaert-Vyvey (in halve finale A/B) en de M1x Andries (in finale D) jammer genoeg genoodzaakt op te geven wegens medische redenen.

Op zondag roeide Tim Brys de A-finale van de zware skiff, waar hij heel knap vierde werd. Brys mocht zijn eerste A-finale bij de zware mannenskiff roeien en deed dat met glans. De Duitse skiffeur Zeidler neemt al snel de leiderspositie in en geeft deze niet meer af. Hij werd gevolgd door de Deen Sverri Nielsen en de Japanner Arakawa. Onze Belgian Shark Tim Brys volgde dit drietal op de voet en gaf zijn vierde positie niet meer af tot aan de eindmeet. Brys finisht in 06.49.10.

Deze ochtend lagen Belgian Sharks Niels Van Zandweghe en Marlon Colpaert aan de start van hun B-finale in het Italiaanse Varese. Het werd een zeer spannende finale waarbij Niels en Marlon zich met hun verschroeiende eindsprint van een vierde naar een tweede positie roeien. Een typische lichtgewichten race waarbij de eerste drie boten binnen de seconde finishen. Onze Belgian Sharks worden knap tweede in 06.17.84.

Proficiat aan onze Belgian Sharks met deze knappe prestaties!