12de LM2x en 13de M4x op het WK roeien Racice

De Belgian Sharks waren met 2 ploegen op World Rowing Championships in Racice (Tsjechië) aanwezig namelijk de LM2x met Marlon Colpaert en Niels Van Zandweghe en de M4x met Claeys-Lemmelijn-Mercier-Brys.

Balint Czuck

De LM2x mocht de spits afbijten op zondag 18 september met hun heats. Ze deden wat van hun verwacht werd en plaatsten zich voor de kwartfinales.

Op woensdag maakte de ploeg zich klaar voor een spannende kwarfinale. Zwitserland schoot als eerste uit de startblokken en leidde de race van in het begin. Onze Belgian Sharks volgden netjes samen met Nieuw-Zeeland en Mexico. Mexico legde even het vuur aan de schenen ter hoogte van de 1000m maar dit schrikte Marlon en Niels niet af want ze trokken hun laatste sprint nog aan. Drie boten vochten om plaatsen twee en drie maar het was België die knap als tweede over de eindmeet schoof. Over de derde plaats moest de fotofinish beslissen maar het was Nieuw-Zeeland die het nipt haalde van Mexico.

De halve finale waarin enkel de eerste drie doorstoten naar de A-finale werd een heuse opdracht voor Niels en Marlon. Na een goede start konden de Sharks de zware tegenstand helaas niet voorblijven en ze finishten als 5e.

In de B-finale nam Spanje het voortouw maar kwam al snel op achtervolgen aan. Noorwegen kwam als eerste over de 1000m en de 1500m maar de laatste 500m werden de turbo’s opengegooid en zorgde nog voor een ganse verschuiving. Portugal kwam als eerste over de meet (6.28.78) gevolgd door Spanje (6.30.02) en Noorwegen als derde (6.30.50). Duitsland werd vierde, Nieuw-Zeeland vijfde en België kwam als laatste over de meet in 6.33.33. Een twaalfde plaats voor de LM2x, proficiat!

Balint Czuck

Op maandag 19 september stond de M4x aan de start van hun heats. Al vrij snel werden onze Belgian Sharks op achtervolgen aangewezen en het werd een moeilijke taak om nog plaatsen vooruit te schuiven. Ze kwamen finaal als vijfde over de meet en werden doorverwezen naar de herkansingen.

In de herkansingen werd top 3 roeien het hoofddoel en zo doorstoten naar de halve finales A/B. Het werd een extreem spannende strijd voor die derde plaats waarbij onze Belgian Sharks op de eindmeet met enkele honderdsten van een seconde geklopt werden door Litouwen. Frankrijk won de race, Zwitserland werd tweede. Litouwen finisht als derde in 05.49.41, België als vierde in 05.49.73.

Tim Brys, Gaston Mercier, Ward Lemmelijn en Ruben Claeys voor de laatste maal aan de start van dit WK in Racice 2022 in de C-finale. De Belgian Sharks kwamen als tweede over de 500m en 1000m lijn na de Tjechen. Daarna namen onze jongens de leiding over. USA probeerde nog het vuur aan de schenen te leggen maar de Belgian Sharks gingen nog voor een stevige eindspurt en kwamen als eerste over de meet. Het WK wordt afgesloten op met een dertiende plaats. BEL (5.51.74) – USA (5.52.05) – CZE (5.55.36). Proficiat!

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien leuker maakt

NIEUWSBERICHTEN

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online