Toertocht Turnhout – Mol

Afgelopen weekend vond onze toertocht Turnhout – Mol plaats. De route telde 30 kilometer, wat een perfecte afstand is om met een grote groep recreanten af te leggen in 1 dag.
Om 8u00 spraken we af aan de Turnhoutse Kajak club ‘Technico’. Daar werden we met open armen ontvangen met een tas koffie en een lekkere ontbijtkoek.

Het optuigen van de boten kon beginnen terwijl we de botenwagens richting de eindlocatie verplaatsten. Met een klein beetje vertraging waren alle boten rond 11u goed en wel vertrokken op het Kanaal Dessel – Schoten.
Na ongeveer twee derde van het traject kwamen we aan aan bij ‘Brug4’, een fietscafé met tententuin vlak aan het water en nabij de Nederlandse grens. Op dat moment waren we reeds enkele bruggen gepasseerd waarbij de roeiers even plat moesten liggen om eronder door te varen.
Een de boten geparkeerd waren aan onze lunchplek en iedereen geïnstalleerd was in een ligzeten of aan een tafeltje, konden we de lunch nuttigen met een verfrissend drankje erbij. Brug4 was de ideale plek om onze lunch te nuttigen: het grootste deel van de tocht was reeds afgelegd, het was genieten in de tuin en we konden energie bijtanken voor het laatste stukje van de route.

Kort voor 15u zetten we onze tocht verder. Een knap traject dat ons doorheen de natuur richting de Zilvermeerhaven in Mol loodste.
Aankomen deden we bij lichte regenval nadat we al de hele dag droog gebleven waren. Een mooi strandje wachtte onze boten op waardoor we met de voeten in het water de tocht konden afsluiten.

In de Zilvermeerhaven mochten we gebruik maken van het sanitair met de douches alvorens ons te installeren op het gezellige terras met zicht op de jachten die er voor anker lagen.
Eens onze deelnemers zich omgekleed hadden, kwamen de lekkere, en verdiende, hamburgers onze richting uit. Smullen maar!

We sluiten deze tocht af met een hele mooie ervaring voor enkele beginnende roeiers en roeisters. Smaakt naar meer?

Deze toertocht werd mogelijk gemaakt door enkele sponsors die ons gedurende de tocht in de boot konden voorzien van enkele versnaperingen.
Een grote bedanking is hier op zijn plaats richting Tönissteiner en Roka!

Bedankt en tot volgend jaar!?

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien leuker maakt

NIEUWSBERICHTEN

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online