Belgische boten stranden op minder dan een seconde van eindstrijd voor Olympisch ticket

Drama voor de twee Belgische boten die de afgelopen dagen de strijd aangingen voor de laatste Olympische tickets. Mazarine Guilbert kwam zes honderdsten tekort voor de finale en ook de zware dubbeltwee met Aaron Andries en Tristan Vandenbussche strandde op minder dan een seconde.

Na de kwalificatie van skiffeur Tim Brys en de lichte dubbeltwee Vyvey-Van Zandweghe mengden nog twee Belgische boten zich de voorbije dagen in Luzern in de strijd voor de laatste startbewijzen voor de Spelen.

Fotofinish

Voor de Gentse skiffeuse Mazarine Guilbert was deze kwalificatieregatta vooral bedoeld om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau. Tegen de verwachtingen in wist ze ei zo na een finaleplaats te bemachtigen. Na een sterke halve finale waarbij ze naar het einde toe sterk oprukte in het deelnemersveld strandde ze op zes honderdsten van een Japanse roeister. Er was een fotofinish nodig om Mazarine Guilbert uit de finale – en de race voor de laatste drie tickets voor Parijs – te houden.

Winst in de B-finale

Dat Guilbert in de vrouwenskiff vanaf nu meespeelt op topniveau bewees ze door dinsdagvoormiddag de B-finale te winnen op een overtuigende manier. Ze bleef meer dan een bootlengte voor op de rest van het veld. De jonge roeister (22) uit Gent kan zich nu concentreren op het wereldkampioenschap voor beloften, dat later deze zomer geroeid wordt in St. Catherines (Canada).

Dubbeltwee

De zware dubbeltwee met Andries en Vandenbussche hoopte stiekem wél om één van de twee resterende Olympische tickets te kunnen bemachtigen. Maar ook voor hen eindigde de strijd al in de halve finale. Ze kwamen 68 honderdsten tekort om de Australiërs te kloppen en zo een finaleplaats te behalen. Ook zij bewezen in Luzern dat er een mooie toekomst voor hen is weggelegd op het absolute topniveau. Aaron Andries stapt nu over naar de skiff om, net als clubgenote Mazarine Guilbert, zich voor te bereiden op het WK voor beloften in Canada.

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien leuker maakt

NIEUWSBERICHTEN

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online