Voor clubs
 
Clubondersteuning
Kalender

De roeiclubs van de Hasseltse hogescholen en universiteiten zoeken voor de uitbreiding van hun roei activiteiten een tweedehands trailer om boten te transporteren. PXL Hogeschool, UHasselt en UCLL kunnen zo meer wedstrijden, stages en trainingen op verplaatsing organiseren. 

Gelieve te reageren via info@vlaamse-roeiliga.be, dan brengen we de verschillende partijen in contact. Of contacteer één van de Hasseltse roeiteams persoonlijk via de contactgegevens op onze site. 

De Vlaamse Roeiliga presenteert de ‘Roeigids 2019’.

Gelieve hier een digitaal exemplaar terug te vinden.

De uitgave bevat in eerste instantie ruime informatie over de diverse bij de VRL aangesloten verenigingen en een meer beknopte info over de verengingen aangesloten bij de ‘Ligue Francophone d’Aviron’ (LFA).

Op sportief vlak hopen we in 2019 de mooie prestaties van onze atleten tijdens het vorig seizoen minstens te kunnen evenaren. U vindt in de Roeigids een competitiekalender terug en het palmares van onze topateleten.

Maar ook aan het recreatief roeien zal in 2019 veel aandacht worden besteed.

Samen met de organisatie van een aantal promotionele activiteiten in gans Vlaanderen, zal dit de roeisport nog meer onder de aandacht van een breed publiek brengen en de toegankelijkheid ervan ongetwijfeld verder bevorderen.

We wensen u aangenaam leesgenot en hopen u op één of meerdere van onze evenementen te kunnen begroeten.

Van 1 - 30 september gaat Sport Vlaanderen op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. Alle sportclubs die aangesloten zijn bij een erkende sportfederatie kunnen meestrijden voor deze titel en maken kans op een waardebon van 2.000 Euro.

Hoe deelnemen? Maak een filmpje van max. 1 minuut en toon ons jouw coole sportclub.

Kijk bij 'lees meer' voor de details. 

De Vlaamse Roeiliga presenteert de 'Roeigids 2018'.

De uitgave bevat ruime informatie over de diverse bij de VRL aangesloten verenigingen en een meer beknopte info over de verenigingen aangesloten bij de LFA. 

Zowel de competitiekalender als de recreatieve kalender zijn terug te vinden in deze editie.

Geniet van een aantal terugblikkende, informatieve en leerrijke artikels.

We wensen iedereen alvast veel leesgenot!

Een gedrukt exemplaar kan door de leden opgevraagd worden bij de eigen club. 

klik hier voor digitale versie van de Roeigids 2018

VRL ondersteuning

De Vlaamse Roeiliga ondersteunt de bij hen aangesloten roeiverenigingen.

De verwerking van de leden gebeurt sinds 2013 via het digitaal ledenplatform I-row.
De mogelijkheden die het systeem bevat vind je terug in dit draaiboek (klik hier). 

Sinds 2014 verloopt het inschrijven, de lottrekking en de tijdenverwerking van de Vlaamse competities via het digitaal platform I-row.

De draaiboeken vind je hier:
Draaiboek I-row: inschrijvingen
Draaiboek I-row: lottrekkingen
Draaiboek I-row: tijden ingeven

Ook het uitlenen van materiaal zoals megafoons, chronometers en boegnummers behoort tot de mogelijkheden. Wenst u hiervan gebruik te maken? Stuur ons dan een mail: info@vlaamse-roeiliga.be.

Gemeentelijke sportraad

De sportraad is het gemeentelijk adviesorgaan voor sport. De sportraad is de gezamenlijke stem van de sportverenigingen naar het gemeentebestuur toe.
Het is zeker de moeite om eens te kijken welke mogelijkheden jullie sportraad te bieden heeft aan financiële of logistieke steun.

Dynamoproject

Er is een duidelijke behoefte aan ondersteuning van het vrijwillige bestuurskader in sportverenigingen op administratief en beheersmatig vlak. Onder meer de steeds complexere regelgeving, een dalend aantal vrijwilligers, de verhoogde concurrentie met commerciële initiatieven,… zorgen voor een toenemende bewustwording van de nood aan praktijkgerichte bestuurlijke ondersteuning.
De Vlaamse Sportfederatie vzw biedt met het Dynamo Project hét hulpmiddel aan sportclubs om optimaal te functioneren op bestuurlijk en administratief vlak.
www.dynamoproject.be

Vlaamse Trainersschool

Via de Vlaamse Trainersschool is de sportsector er in geslaagd om alle kwalitatieve opleidingsverstrekkers samen te brengen (zowel voor vrijwilligers als voor de professioneel georiënteerden), en dit zowel voor de breedtesport als de topsport. De Vlaamse Trainersschool is officieel erkend om de sportkaderopleiding
te realiseren.
www.bloso.be/VlaamseTrainersschool

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer