U19 roeiers sluiten hun EK af op een 6e en 11e plaats

Afgelopen weekend werd het Europees Kampioenschap voor U19 geroeid in het Poolse Kruszwica. Vanuit België namen er twee ploegen deel: Lukas Depla in de skiff en Cato Vanheste & Louise Gyssels in de meisjes dubbeltwee.

Lukas Depla plaatste zich via de heats en de halve finales A/B voor de A-finale. In deze A-finale kwam hij als zesde over de meet.
Lukas roeide een sterke heat en plaatste zich rechtstreeks voor de halve finale A/B. In zijn halve finale kwam hij als derde over de meet waarmee hij zijn plaats in de A-finale verzekerde. In de A-finale schoot hij uit de startblokken en kwam als eerste over de 500m en als derde halfweg. Griekenland nam de leiding vanaf dan en gaf deze ook niet meer uit handen en finishte in 7.13.55 gevolgd door Zwitserland (7.17.29) en Turkije (7.18.21). Oostenrijk werd vierde, Polen vijfde en daarna kwamen onze Belgian Sharks als zesde over de meet in 7.26.58. Proficiat!

De meisjesdubbel met Vanheste-Gyssels plaatsten zich via de herkansingen voor de halve finales A/B. Daarin werden ze zesde, waardoor ze de B-finale roeiden. In deze B-finale kwamen ze als vijfde over de meet.
In hun B-finale gingen onze meisjes sterk van start en ze kwamen als eerste over de 500m en als tweede halfweg. Daarna schakelden Italië, Slovenië en Noorwegen een versnelling hoger en kwamen ze dan ook respectievelijk als eerste (7.32.62), tweede (7.34.96) en derde (7.37.50) over de meet gevolgd door Denemarken (7.40.14) en onze dames als vijfde boot (7.40.46). Cato en Louise eindigden knap 11de op het EK U19. Proficiat!

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien leuker maakt

NIEUWSBERICHTEN

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online