Toertocht Oostende-Gent: een geslaagd weekend

Afgelopen weekend ging de toertocht Oostende – Gent door. Een tocht van 66 km roeien gespreid over 2 dagen in het Pinksterweekend. De editie in 2022 werd nog halverwege stopgezet wegens het slechte weer, maar dit jaar konden de deelnemers de volledige tocht afleggen onder een stralende zon. Met 57 unieke deelnemers kunnen we spreken van een zeer geslaagde editie. De deelnemers kwamen uit KRNSO, KRB en KRCG. Dit zijn tevens ook de 3 clubs waar een stop voorzien was.
Leuk detail: de tocht was ook internationaal getint. Vanuit KRCG waren er 9 Oostenrijkse roeisters die deelnamen. Alvast een leuke aanvulling op het deelnemersveld.

Zaterdagochtend vertrok de vloot met 9 boten uit Oostende (KRNSO) richting Brugge (KRB). Bij aankomst in K.R. Brugge, genoten de deelnemers van een heerlijke lunch op het zonneterras van de club. Een uurtje later waren de spieren gerecupereerd en konden de roeiers en roeisters opnieuw vertrekken. Het eerstvolgende deel was het mooie water rond de Brugse ring met onder andere de Dampoortsluis.

Anderhalf uur of 17,5km verder, kwamen onze deelnemers aan bij De Kijkuit Outdoorsport in Beernem. Daar werden de boten uit het water gehaald en zat de eerste roei-dag erop. Een douche, een heerlijke barbecue en wat drankjes later, was er de mogelijkheid om te overnachten in Beernem.

De volgende ochtend, was er een uitgebreid ontbijt voorzien voor de mensen die er overnacht hadden. Het perfecte ontbijt voor een nieuwe tocht van Beernem naar Gent (31 km).
Halverwege maakten we een tussenstop aan de Sluis van Schipdonk. Op die plaats werd de lunch genuttigd.
Eens terug in de boot, maakten de roeiers zich op voor het laatste deel van de tocht waarvan er nog een 6-tal kilometer door Gent werd gevaren om te eindigen op de Watersportbaan bij het clubhuis van K.R. Club Gent.

Deelnemers die dat wensten, konden bij Ponton Gent aanschuiven voor een heerlijke en welverdiende pasta. Dit was meteen ook het einde van een prachtig weekend vol zon en roeiplezier.

Volgend jaar staat deze tocht niet op de planning. In 2025 zou de eerstvolgende editie georganiseerd worden.

Bekijk meer foto’s via onze facebookpagina.

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien weer een pak leuker maakt

GERELATEERDE BERICHTEN:

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online