Tijdens het weekend van 9 en 10 april vond op de Gentse Watersportbaan de 39e editie van de voorjaarsregatta van de Gentse Roei- en Sportvereniging plaats. Het werd een geslaagde editie voor de Gentse club, met een opkomst van 1.101 roeiers in 1.286 boten. Er was heel wat persbelangstelling voor de skiffeur Hannes Obreno en voor de lichte dubbeltwee Brys-Van Zandweghe, die strijden om een Olympisch ticket. Dit uitte zich in een mooie reportage in o.a. Sportweekend. Je kan het filmpje bekijken via volgende link.

Gedurende het weekend werden er een aantal ploegen uitgetest in functie van het vormen van het nationaal team. In heel wat categorieën wonnen de Belgische roeiers. Ook de thuisclub Gentse RS mocht een aantal overwinningen op haar naam noteren.

Op zaterdag won Hannes Obreno in M1x in 07.18.33, op zondag was deze titel weggelegd voor Jean-Benoît Valschaerts. Bij de dames skiff werd Annick De Decker tweede op zaterdag en eerste op zondag. Eveline Peleman won beide dagen in de categorie lichtgewichtskiff. De lichte dubbeltwee werd beide dagen gewonnen door het duo Somers-Goubau. De categorie M2x werd op zaterdag gewonnen door Van Zandweghe-Brys en op zondag door Somers-Goubau. De nieuwe combinatie Claeys-De Borger won de titel in MU23 2x. Thuisroeisters De Decker-Verbelen-De Reu-De Leenheer wonnen op zaterdag in W4x. Laureyns zat op zondag in de boot in plaats van De Leenheer en opnieuw won deze combinatie de 4x.

Ook de junioren zetten enkele knappe prestaties neer. Willaumez won beide dagen de categorie JW18 1x. Daarnaast roeide zij nog in 2x met Caitlin Govaert en zij gingen beide dagen met de titel aan de haal. De combinatie Boels – Vandenhouweele – Foqué – Henin won beide dagen in JW18 4-. De categorie JM18 2x werd op zaterdag gewonnen door de Oostendse combinatie Colpaert-Beerlandt en op zondag door Colpaert-De Bleser. In de categorie JM18 4- waren de jongens van KRSG het sterkste.