In de verschillende regio's en hoger onderwijsinstellingen worden opnieuw plannen gemaakt om volgend academiejaar 2017 - 2018 te leren roeien. Alle studenten die graag wensen deel te nemen aan het studentenroeien kijken best uit naar de verschillende mogelijkheden. Een overzicht per regio om in te schrijven bij 'Lees meer'. 

Het nieuwe academiejaar start met de International Student Regatta: de apotheose van het voorbije, en meteen ook als promotiemoment voor het nieuwe academiejaar studentenroeien. De wedstrijd gaat door aan de watersportbaan in Gent.  

1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Hasselt
1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Gent
1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Antwerpen
25/09/2017 Start academiejaar
11/10/2017 Infodag ingeschreven studenten Gent
18/10/2017 International Student Regatta (Gent) 
29/10/2017 ALMA Rowing Race Luik
3/12/2017 SNUB Universiteitsregatta
13/02/2018 Start 2e semester
14/02/2018 GVSK studenten ergometerkampioenschap Gent
19/04/2018 Roeitocht centrum Gent - Uitwisseling Antwerpen/Hasselt?
??/04/2018 Open Hasselt International Student Regatta
18/05/2018 Hasselt Student Regatta
30/06/2018 Recreatieve Regatta VRL

Hasselt

UHasselt: Nieuwe kandidaten studentenroeiers voor de regatta en intense trainingen, ook op zondag? Stel jezelf dan zeker kandidaat bij de sportcoördinator katleen.dewit@uhasselt.be of spreek één van de teamleden aan.

PXL Hogeschool: Nieuwe kandidaten kunnen zich inschrijven voor de selecties via sportdienst@pxl.be of erik.vanmierlo@pxl.be.  

UC Leuven Limburg: Nieuwe kandidaten kunnen zich inschrijven voor de selecties via kapitein dave.snellinx@student.ucll.be of sportverantwoordelijke UCLL jens.vandevenne@ucll.be

Het studentenroeien in Hasselt is gericht op de Hasseltse studentenregatta. Om het niveau naar omhoog te brengen werken ze met selecties. Studenten die het iets minder competitief zien, de selectie niet halen, wensen te trainen voor de selecties van volgend jaar, of graag meerdere keren per week wensen te roeien, kunnen contact opnemen met de nieuwe roeiclub aan het Schulensmeer in Lummen. Daar is op elk niveau en leeftijd mogelijkheid om te leren en te trainen in het roeien op de prachtige en brede watersportbaan, uniek in Limburg. Meer info: http://www.schulens-meer.be/nl/sport-recreatie/roeien en info@schulensmeer.be

 

Gent

Vanaf 1/07/2017 kan ingeschreven worden voor het studentenroeien via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be of info@vlaamse-roeiliga.be. Geef je gegevens door, en de dagen waarop je kan trainen. Op basis van chronologie en beschikbare trainingsdagen worden de teams gevormd in de verschillende Gentse roeiclubs. Studenten die vorig jaar roeiden wordt gevraagd het 2e jaar een rol van hulptrainer op te nemen. 

Studenten schrijven in aan het voordelige tarief van €80 voor het ganse academiejaar, 1 training per week. 

De affiche van het studentenroeien in Gent vind je hier en hier (pdf). 

 

Antwerpen

Kandidaten om in Antwerpen te roeien schrijven zich in via studentrowing@gmail.com. Voor alle geïnteresseerden en bezoekers van de StuDay (28/09, Sloepenweg) is er een gratis initiatiemoment op 10 & 11 oktober in het Houtdok (adres: Asiabrug). Een speciale uitvalsbasis vlak aan het centrum van Antwerpen. Nog nooit was het studentenroeien in Antwerpen zo dichtbij. Meer info op de website: www.sturow.jimdo.com, of www.facebook.com/sturowantwerp

Studenten schrijven in aan het voordelige tarief van €80 voor het ganse academiejaar, 1 training per week.  

De affiche van het studentenroeien en de initiatiedag vind je weldra hier.