Knappe prestaties op het EK Bled!

Onze Belgian Sharks sluiten hun EK af op een 6e plaats voor de M2x Vandenbussche-Andries, op een 8e plaats voor de M1x Brys en op een 13e plaats voor de LM2x Colpaert-Van Zandweghe. Proficiat aan onze Belgen met deze knappe prestaties!

Tim Brys ging goed van start in de B-finale van de zware skiff en nestelt zich al snel in tweede positie na de SRB Pimenov. Gedurende de eerste wedstrijdhelft blijft deze situatie nagenoeg gelijk, tot Tim in de tweede wedstrijdhelft versnelt en naar de eerste positie aan de 1.500m kan opschuiven. De laatste 500m wordt hij ingehaald door de ITA Mumolo, die als eerste over de finishlijn komt in 7.01.95 en de B-finale wint. Tim komt 86 honderdsten van een seconde later als tweede over de eindmeet met een tijd van 7.02.81. Onze Belgian Shark mag zijn EK op een knappe 8e plaats in de totaalstand afsluiten, proficiat!

Onze zware dubbeltwee met Aaron Andries en Tristan Vandenbussche mocht zondagmiddag starten in de A-finale op het EK in Bled. In de eerste wedstrijdhelft liggen de ploegen vrij dicht bij elkaar, waarbij het wedstrijdveld geleid wordt door de CRO Sinkovic broers, gevolgd door ITA. Onze Belgen zijn goed mee en komen aan de 500m en 1.000m als vierde ploeg door. De tweede wedstijdhelft is het veld meer gespreid. ITA gaat zelfs even voor CRO, maar de Sinkovic broers steken een tandje bij en sprinten voorbij de Italianen. Onze Belgian Sharks zakken in deze zware finale jammer genoeg weg naar een 6e plaats en konden geen energie meer vinden om nog terug te komen. CRO wint goud in 6.07.00, ITA wordt tweede en NED wordt derde. Vandenbussche en Andries komen als zesde over de meet in 6.25.19. Proficiat aan onze jonge Belgen met deze mooie prestatie!

Vrijdag namiddag kwamen onze Belgian Sharks LM2x aan de start van hun C-finale. Groot-Brittannië neemt bij de start de leiding en vanaf de 1000m liggen Colpaert-Van Zandweghe in tweede positie gevolgd door Turkije. Deze volgorde wordt behouden tot onze jongens hun eindsprint inzetten en in een tijd van 6:26.31 als eerste over de meet roeien. Turkije volgt als tweede (6:29.56) en Groot-Brittannië wordt derde (6:30.11). Colpaert-Van Zandweghe sluiten hun EK af met een 13de plaats.

EXR

Ontdek de roeiapp die indoor roeien weer een pak leuker maakt

GERELATEERDE BERICHTEN:

Exceptional Writing Services for All Academic Levels Always Quality Work at an Affordable Price Quality Writing Services Offering Affordable Prices Order Cheap Essay Online Where Can I Buy Essays Online