API - ARNO VOLCKAERT

Onze API aan het woord...

“Grensoverschrijdend Gedrag (GG) komt voor in vele vormen. Fysiek-, psychisch- en seksueel GG zijn de meest voorkomende vormen in de sport. Jammer genoeg gaan nog vele zaken ongemerkt voorbij. Als federatie API wil ik mezelf naast Celine inzetten om deze zaken aan te pakken en te bannen uit de sport.”

“Sinds oktober 2020 ben ik actief binnen de Vlaamse Roeiliga. Vanaf december 2022 neem ik deze belangrijke rol van API op mij om op die manier de drempel tot het melden van grensoverschrijdend gedrag te verlagen.”

“Ben je zelf een sport(st)er, coach, ouder of supporter en ben je getuige of slachtoffer van iets dat volgens jou niet door de beugel kan? Laat het zeker weten aan mij (of Celine)!”
“Als API behandelen wij iedere melding even ernstig en zullen er het nodige gevolg aan geven. “

“Tot slot wil ik er nog eens op wijzen dat wij als API de discretieplicht hebben.
Indien nodig kunnen wij dan ook advies vragen aan bevoegde instanties met de nodige discretie.”

Meld je bepaalde zaken liever binnen jouw club? Dat kan! Ook op clubniveau zijn er club API’s aangesteld. De club API is jouw eerste aanspreekpunt aangezien ze dichter bij het clubniveau staan. De club API maakt tijd om naar jouw verhaal te luisteren en kan je reeds een eerste advies geven. Indien zij ondersteuning nodig hebben, kunnen ook zij beroep doen op de federatie API.

CONTACTEER API ARNO

Berichten die via onderstaand formulier worden verzonden, komen alleen aan bij Arno.  Arno zal elke melding persoonlijk behandelen met de discretieplicht.
Wil je Arno op een andere manier contacteren? Dat kan ook:

arno.volckaert@vlaamse-roeiliga.be
+32 497 70 21 46