Voor roeiers
 
Schoolroeien
Kalender

Het tweede semester van het scholenproject ergometerroeien zit al weer aardig vol. Hieronder de periodes en locaties waar de ergometers dit academiejaar nog staan. 

Van Tot Locatie
6/01/2020 31/01/2020 KA Antwerpen
3/02/2020 21/02/2020 VRL
2/03/2020 13/03/2020 The OAR
16/03/2020 3/04/2020 BUSO Zonnebos
20/04/2020 8/05/2020 Atheneum Eeklo
11/05/2020 29/05/2020 Sportschool Kortrijk

Ook volgend schooljaar willen we opnieuw het roeien binnen de schoolmuren brengen. Het academiejaar 2020 - 2021 zal opnieuw verdeeld worden in periodes van 3 weken. Alle scholen of clubs die binnen dit project wensen samen te werken kan contact opnemen via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be.

Volgende scholieren zijn Vlaams Kampioen Ergometerroeien geworden op 5/02/2020. Een organisatie in de Topsporthal Vlaanderen in samenwerking met MOEV. 

Meisjes

 • 2e graad: Lina Vercruysse (KA Voskeslaan Gent) 
 • 3e graad: Floor De Backer (KA Zelzate)

Jongens 

 • 2e graad: Toon Allaert (Sint Janscollege Gent & Gentse RS)
 • 3e graad: Aaron Andries (Sint Lievenscollege Gent & Gentse RS)

Een fotoverslag van de namiddag vind je op onze facebookpagina. 

Op woensdag 6/02/2019 ging alweer een geslaagd editie van het Vlaams Kampioenschap ergometerroeien voor scholieren door. De samenwerking met MOEV zorgde opnieuw voor een leuke opkomst in de Topsporthal in Gent, in combinatie met het Vlaams Kampioenschap atletiek. Verschillende clubroeiers, scholieren die het roeien op school leerden kennen en niet-roeiers gaven het beste van zichzelf tijdens de 250m sprintwedstrijden. Proficiat aan de verschillende deelnemende scholen en scholieren.

De winnaars van de verschillende categorieën: 

Meisjes

 • 2e graad: Lyndsy De Backer van IKSO Denderleeuw. 0:56.4
 • 3e graad: Noor Vandenbroucke van Sinit Jozef Ternat. 0:57.5

Jongens

 • 1e graad: Valentin De Dobbelaer van PTI Eeklo. 0:50.4
 • 2e graad: Aaron Andries van Sint Lievenscollege Gent. 0:44.1
 • 3e graad: Bryan Claeys van PTI Eeklo. 0:43.8

Proficiat aan alle winnaars en tot volgend jaar!

Meer foto's van het Vlaams Kampioenschap te vinden op onze facebookpagina. 

Meer info over het scholenproject ergometerroeien is te vinden op de website of via brand.breynevlaamse-roeiliga.be. 

De Vlaamse Roeiliga wenst de roeisport dichter bij de schoolgaande jeugd te brengen. Dit doet het door 8 ergometers ter beschikking te stellen van leerkrachten Lichamelijke Opvoeding om te gebruiken binnen de lessen en andere activiteiten binnen de scholen. Het schooljaar wordt opgedeeld in verschillende periodes van 3 weken (soms 2 of 4) waarbij de scholen met de ergometers aan de slag kunnen. Dit project is beschikbaar voor het secundair onderwijs.

De leerkrachten krijgen een handleiding ergometerroeien mee waarbij tips en oefenvormen staan voor een eerste lessenreeks. Daarnaast worden er ook kleine posters meegegeven en zijn er flyers om het roeien bij een club te promoten. 

Naast 8 ergometers worden ook kabels toegeleverd om de connectie te maken met een pc. Met bijgeleverde software kan een programma op pc opgestart worden waarbij de wedstrijden kunnen geroeid worden. Dit kan dan met behulp van een beamer geprojecteerd worden op groot scherm. Los van het digitale systeem kan er ook geroeid worden zonder de kabels. Er kunnen trainingen afgewerkt worden, maar ook wedstrijden of spelletjes tegen en met elkaar via infrarood verbindingen.

De huurprijs voor de toestellen is €2 per dag per toestel. Voor een periode van 3 weken komt dit neer op €240. Er wordt ook een waarborg gevraagd van €250 voor eventuele schade. Het transport en een kleine demonstratie wordt door de Vlaamse Roeiliga voorzien. 

Ieder jaar wordt een nieuwe kalender ergometerroeien opgemaakt. Scholen die kunnen samenwerken met een roeiclub krijgen voorrang. Op die manier willen we een directe link tussen het ergometerproject en het roeien op het water stimuleren. Ideaal is een sportdag met initiatie op het water als vervolg op de periode ergometerroeien.

Sinds 2018 werkt de Vlaamse Roeiliga voor het scholenproject ergometerroeien samen met MOEV. Beide organisaties werken samen ter promotie van het roeien in de Vlaamse scholen en om het Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien voor scholieren in het voorjaar in Gent samen te organiseren. 

Reservaties en verdere info via arno.volckaert@vlaamse-roeiliga.be 

Klik hier voor de folder van het project. 

De partner van de Vlaamse Roeiliga voor het Scholenproject Ergometerroeien verandert van naam. Stichting Vlaamse Schoolsport heet voortaan MOEV! (www.moev.be, #schoolinbeweging). 

 

Samen met MOEV - zet je school in beweging:

 • ontstaan er heel wat momenten met beweging, spel en sport in alle Vlaamse scholen;
 • bouwen scholen een gestructureerd bewegingsbeleid op;
 • zetten scholen in op een gezonde mix van zitten, staan, bewegen en sporten;
 • kiezen scholen voor een gezonde levensstijl met aandacht voor bewegen;
 • kiest het hele schoolteam voor een actieve schoolcultuur.

Kijk ook zeker eens op de website www.moev.be voor meer info over de organisatie. 

De Vlaamse Roeiliga wenst samen met Stichting Vlaamse Schoolsport de roeisport dichter bij de schoolgaande jeugd te brengen. Dit doet het door 8 ergometers ter beschikking te stellen van leerkrachten Lichamelijke Opvoeding om te gebruiken binnen de lessen en andere activiteiten binnen de scholen. Het schooljaar wordt opgedeeld in verschillende periodes van 3 weken waarbij de scholen met de ergometers aan de slag kunnen. Dit project is beschikbaar voor de ganse middelbare school en de laatste 2 jaar van het basisonderwijs. In het voorjaar 2018 gaat in samenwerking met SVS - Stichting Vlaamse Schoolsport het Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien door. 

Er zijn nog enkele periodes beschikbaar op het einde van het academiejaar. 

 • week 07/05 tem week 21/05
 • week 28/05 tem week 11/06
 • week 18/06 tem week 25/06

Reservaties en verdere info via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be

Op 08/02/2017 ging in de Topsporthal in Gent het eerste Vlaams Kampioenschap ergometerroeien voor scholen door in samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport. Het kampioenschap stond open voor jongens en meisjes van het 2e en 3e graad secundair onderwijs en ging over 200m. In deze eerste editie was de opkomst ok, maar het enthousiasme van de deelnemers was oorverdovend. Na een ganse middag roeien waren er medailles voor volgende winnaars/ Vlaams Kampioenen:

Meisjes 2e graad:

 1. Mirthe Byl, 53.8'' OLVP Bornem


Meisjes 3e graad: 

 1. Siene Van Loo, 42.3" Mariagaard Wetteren
 2. Renée Lievens, 43.7" Sint Jozefhumaniora Brugge
 3. An Telemans, 49.8" Sint Jan Bergmanscollege Genk


Jongens 2e graad:

 1. Liam Sprangers, 36.2" Erasmus De Pinte
 2. Michiel Larmuseau, 38.1" Sint Jozefinstituut Geraardsbergen
 3. Jayda Masudi, Atheneum Boom en Jef Janssen Sint Jan Bergmanscollege Genk, 39.2"


Jongens 3e graad:

 1. Xander Deweert, 32.3" Erasmus De Pinte
 2. Benjamin De Catelle, 32.5" Don Bosco Zwijnaarde
 3. Thomas Junior Michiels, 37.7" Atheneum Boom


Proficiat aan alle kampioenen en deelnemers! Ook een dikke proficiat aan de roeiende leerkrachten. Een fotoverslag van de namiddag en de medailleuitreiking van de winnaars vind je op onze facebookpagina: klik hier 

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer