OS 2020 Tokyo

Topsport

Proud member of Team Belgium

Be Gold

 

Be Gold

Nationale loterij

                 

 

Recent News
Bekers van België 2020
Klik hier om het programma te raadplegen van de Bekers van België voor 2020.
27/01/2020
4de Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien voor scholieren
Op woensdag namiddag 6 februari 2020 gaat in de Topsporthal in Gent in samenwerking met MOEV het 4de
22/01/2020
Atlantisch avontuur van de broers Van Durme en Carl Plasschaert
In de krant De Standaard verscheen een mooi artikel over het Atlantisch avontuur van Bernard en Dami
13/01/2020
Row to Tokyo met de Belgian Sharks!
06/01/2020
Rowing for Life
Bedankt alle deelnemers en bijdrages aan Rowing for Life!! 53 roeiers, 6 verschillende clubs, 8 bote
23/12/2019

De Vlaamse Roeiliga is een unisportfederatie, met een beperkte kern topatleten, die er meestal in slaagt om hoog te scoren op Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Momenteel zijn skiffeur Hannes Obreno en de lichte dubbeltwee met Tim Brys en Niels Van Zandweghe de Belgische vaandeldragers. Obreno behaalde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de vierde plaats. 

De Vlaamse Roeiliga zorgt voor de ondersteuning en begeleiding van de topatleten. De getalenteerde competitieroeiers worden in hun respectievelijke clubs voorbereid op topsportprestaties. Indien zij voldoen aan de criteria worden zij opgenomen in het selectieprogramma onder leiding van de technisch directeur en de topsportcoaches.

Het topsportbeleid van de Vlaamse Roeiliga wordt uitgestippeld in de topsportcommissie. Deze commissie bepaalt o.a. het Vlaamse topsportbeleid, evalueert de resultaten van de Vlaamse lijstroeiers, ondersteunt hen en bespreekt de labotests en medische analyses.

Dominique Basset is de technisch directeur. Hij stelt zijn expertise en ervaring ter beschikking van het Belgische roeien, maakt de jaarplanning en de trainingsschema’s op, structureert het Belgische toproeien en leidt coaches op. Daarnaast coördineert hij de binnen- en buitenlandse stages en wedstrijden en is hij mede verantwoordelijk voor de opmaak van de selecties. Dhr. Basset creëert een cultuur van topniveau en een ware winnaarsmentaliteit waarbij enkel de harde werkers mee opgenomen worden in de groep.

De Vlaamse Roeiliga werkt sinds 2013 met regiocoördinatoren. Dit betekent dat elke regiocoach de verantwoordelijkheid heeft over de beloftevolle jongeren en geïdentificeerde topsporttalenten in één bepaalde regio. Vlaanderen wordt opgedeeld in vier ‘roei’regio’s: West-Vlaanderen (roeiers uit KRNSO, KRB en BTR), Oost-Vlaanderen (roeiers uit GRS, KRSG, KRCG), Antwerpen (roeiers uit ARV, TRT, RARC-KAWV en The Oar) en Vlaams-Brabant (Akhenathon en RNV). De regiocoördinatoren organiseren één keer per week een regionale krachttraining en één keer per week een regionale watertraining.

© 2019, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer