Voor clubs
 
VRL producten

De Vlaamse Roeiliga ontwikkelde een nieuw document ter ondersteuning van de recreatieve en beginnende trainers. Een verzameling trainingsinhouden over verschillende onderwerpen: initiatie, spelvormen, techniek, conditie, kracht, uitdagingen en alternatieve trainingen. Er zijn telkens enkele trainingen uitgewerkt, en alternatieven voorzien. Dit boek werd verdeeld onder de clubs. Voor extra exemplaar contacteer de Vlaamse Roeiliga (info@vlaamse-roeiliga.be).

Het roeibrevet van de Vlaamse Roeiliga is geschikt voor alle beginnende roeiers. Zowel jong als oud, met een recreatieve of competitieve focus, iedereen heeft een meerwaarde om met het brevet te beginnen leren roeien. Het brevet is ontwikkeld om het levenslang roeien te stimuleren, en beginners na hun initiatie of sportkamp aan te laten sluiten bij een roeiclub om de resterende brevetten in het boekje af te leggen. Bij het initiatiebrevet is er ook een deel techniek, materiaalkennis en veiligheidsvoorschriften. Er zijn verschillende onderdelen die afgevinkt kunnen worden tot het behalen van het brevet. Daarnaast is er het skiffbrevet, het brevet in ploegboot en het facultatieve stuurmansbrevet.

Het brevet werd vorm gegeven met mooie roeifoto’s, en heeft naast de brevetten ook een palmares voor eerste recreatieve en competitieve activiteiten. Het brevet kan via de federatie besteld worden (info@vlaamse-roeiliga.be).

De Vlaamse Roeiliga heeft voor elke vaarzone in Vlaanderen een vaarkaart laten ontwikkelen. Het belangrijkste uitgangspunt voor dit document is de veiligheid van de roeiers. Alle snelvaartzones, noodnummers, eerste hulpposten en dichtstbijzijnde ziekenhuizen werden er op aangeduid. Maar ook de beste toegangswegen, toeristische informatie, afstanden op het water en algemene informatie over de aanwezige clubs. De kaarten werden verdeeld over de verschillende clubs en kunnen bij de Vlaamse Roeiliga (info@vlaamse-roeiliga.be) bijbesteld worden. 

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer