Voor roeiers
 
Ergometerroeien
Kalender

Woensdag 4/03 ging in Leuven het Vlaams Kampioenschap Indoor Studentenroeien door, een onderdeel van de finales van Studentensport Vlaanderen. In de grote zaal, voor de prijsuitreiking - en bijhorende spots en lichten - namen 24 studenten deel aan de finales. UGent, KU Leuven en Thomas More stonden paraat. 

Bij de dames kwam de kwaliteit vanuit Gent. Positie 1 & 2 vonden we bij de studentenroeiers van UGent, met een derde plaats voor KU Leuven. Bij de heren een verassing: Brent De Bleser leek op weg om zijn titel van vorig jaar te verlengen, maar werd op de valreep verslagen door Samuel Peeters, een volleyballer van Thomas More. Staat hier een nieuwe Ward Lemmelijn op? We bieden hem alleszins een initiatie op het water aan. 

Een erg leuke en intensieve vooravond met onderstaande medaillewinnaars over 500m: 

Dames

1 Aline Tant UGent 1:48,4
2 Jo Dezutter UGent 1:52,5
3 Leen Muyshondt KU Leuven 1:57,7

Heren

1 Samuel Peeters Thomas More 1:25,3
2 Brent De Bleser KU Leuven 1:25,9
3 Cedric Rosseel UGent 1:34,2

Kijk op onze facebookpagina voor het sfeerverslag. 

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Op de Vlaamse finaledag van Studentensport Vlaanderen op 4/03/2020 gaat ook het Vlaams Kampioenschap indoor studentenroeien door op de sportcampus in Leuven (gebouw De Nayer). Tussen 17.30 - 19.30 kunnen tijden geroeid worden over 1000m. Inschrijven kan ter plaatse. Om 19u30 gaat de finale door tussen dames en heren, om uiteindelijk de Vlaamse kampioenen te huldigen op de prijsuitreiking achteraf.

Vanuit Gent wordt om 16u transport voorzien heen en terug, met beperkte plaatsen. 

Afgelopen zaterdag vonden de 27e Open Gentse Roei-ergometerkampioenschappen plaats. Deze wedstrijd telde officieel mee als evaluatiewedstrijd voor de Belgian Sharks die komend seizoen de Belgische kleuren willen verdedigen in het internationaal veld.
Gaston Mercier (RCAE Liège) won in de categorie senior heren met een tijd van 06.00.90. Thuisroeier Frederick Tison (Gentse RS) werd tweede, Ruben Claeys (KR Sport Gent) werd derde.
In de categorie lichtgewichten won Tim Brys (KR Club Gent) met een nieuw Belgisch record: 06.08.50. Tibo Vyvey (KR Brugge) werd twee, gevolgd door Marlon Colpaert (KRNS Oostende).
Isa Zijlstra (TRT Hazewinkel) was de snelste roeister bij de dames, Eveline Peleman (KR Sport Gent) won bij de lichtgewichten.
Maxim Cool (KR Sport Gent) won bij de junior heren, Jeanne Lenom (RCAE Liège) bij de junior meisjes.

Ward Lemmelijn (Hogeschool PXL) werd afgelopen weekend voor de tweede keer wereldkampioen ergometerroeien in Parijs in de categorie MU23! Hij won zowel de races over 500m als de races over 2.000m en verbrak het Belgisch record in de categorie U23 met 3 seconden. Zijn nieuwe besttijd is nu 05.48.30. Proficiat!

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer