Op vrijdag 6 mei rond het middaguur roeiden onze atleten op het Europees Kampioenschap te Brandenburg.

Hannes Obreno ging als eerste Belg aan de slag in de tweede heat van drie. Hij diende bij de eerste 2 te eindigen om door te stoten naar de halve finales op zaterdag 7 mei. Hannes slaagde in deze opdracht en diende enkel de Litouwse Griskonis voor te laten. Hij roeide in 7.39.96, de Litouwer finishte in 7.32.69.

De lichte dubbeltwee met Niels Van Zandweghe en Tim Brys kwam een half uur later aan de slag in de tweede heat van drie. Zij moesten bij de eerste drie ploegen zijn om door te gaan naar de halve finale. En ook zij slaagden hierin door als tweede over de eindmeet te komen in 6.49.46. De Ieren, met de broers O'Donovan, gingen hun voor in 6.46.75.

Als laatste Belg ging Eveline Peleman aan de slag. Bij de lichte skiff waren er twee heats waarbij telkens de eerste twee boten zich rechtstreeks plaatsten voor de A-finale. De derde in de reeks wordt doorverwezen naar de herkansingen. Eveline Peleman eindigde derde in 8.32.16 en roeit morgen om 10u30 de herkansingen om toch nog een plaatsje te veroveren in de A-finale. Winnaar van de heat was de Deense Holmegaard (8.23.99) gevolgd door de Poolse Mikolajczak (8.25.82).