Er namen drie Belgische teams deel aan het Europees Kampioenschap voor junioren in het Franse Gravelines. Tristan Vandenbussche (BTR) in JM1x, Caitlin Govaert (UNB) in JW1x en Calvin Govaert (UNB) met Jules Tuerlinckx (RCNSM) in JM2x. De Belgische ploeg haalde 2 A-finales (4de en 6de voor JM2X en JW1X respectievelijk) en een C-finale voor de JM1X.


Skiffeur Tristan Vandenbussche startte in heat 2. Om door te gaan naar de kwartfinale moest top 4 geroeid worden. Tristan roeide een tijd van 7:31.15 en eindigde derde.
In zijn kwartfinale moest Tristan bij de eerste drie eindigen om door te stoten naar de halve finale AB. Hij eindigde vijfde in een tijd van 8:04.40.
Op zondag roeide hij voor een plek in de C- of D-finale. Hij legde beslag op de 2e plaats in een tijd van 7.12.90 na de Fransman en ging door naar de C-finale. Daarin werd hij opnieuw 2e na de Fransman in een tijd van 7.16.58. Hiermee sluit hij zijn EK Junioren af op een 14e plaats op 24 skiffeurs. De A-finale werd net als vorig jaar gewonnen door de Duitser Moritz Wolff in 7.21.74.

Skiffeuse Cailtin Govaert ging van start in heat 4. Caitlin miste haar rechtstreekse ticket naar de halve finale, ze werd tweede in haar heat in een tijd van 8:08.88, enkel de 1e van elke heat ging rechtstreeks door naar de halve finale AB. Bij de herkansingen werd Caitlin eerste in 8:31.31 waardoor ze toch een ticket voor de halve finale AB pakte.
Op zondag roeide Caitlin Govaert zich naar een plek in de A-finale door een 3e tijd te roeien in de halve finale. Ze roeide een tijd van 7.52.22. In haar A-finale werd ze 6e in 7.57.47. De Spaanse won het goud in 7.41.64 voor Italië en Zwitserland. Caitlin werd net als vorig jaar 6e op dit EK.

De dubbeltwee met Calvin Govaert en Jules Tuerlinckx ging aan de slag in heat 3. Ze werden eerste in hun heat in een tijd van 6:46:03 en plaatsten zich daardoor rechtstreeks voor de halve finale. In hun halve finale werden ze 2e in een tijd van 6.38.95. In de namiddag roeiden onze roeiers hun A-finale, ze finishten in hun finale 4e in een tijd van 6.54.66, de eerste helft van de race lagen ze in 2e positie maar die konden ze helaas niet vasthouden. Groot-Brittannië, Italië en Wit-Rusland verdeelden de medailles. 

De Belgische ploeg mocht naar huis vertrekken met een vierde, een zesde en een veertiende plaats.
Proficiat aan alle roeiers voor hun mooie prestaties!