Dit weekend streden op onze eigen Sport Vlaanderen Willebroek watersportbaan het Belgische team op de Coupe de la Jeunesse. Op vrijdag opende de JW8+ de debatten met een 7de plaats in de finale.

Op zaterdag plaatsen de JM4-, de JM2- zich voor de A finale. De JM2- met Cyriel Van Campe en Karel De Rammelaere verzilverden die met een eerste plaats en gouden medaille. De JM4- werd 4de. de JW2-, JM1X en JM1XRes waren rechtsteeks geplaatst voor de finale. Ze eindigden respectievelijk 5de, 3de en 4de. Een bronzen medaille dus voor Calvin Govaert in de JM1X. De JW4-, JW2X en JM2X plaatsten zich telkens voor de B finale. Zij eindigden daar 3de, 2de en 3de.

Op zondag opnieuw een A finale voor de JM4- en JM2-, maar nu ook voor de JW2X. Zij werden 6de in hun finale, de 2 andere teams behaalden eremetaal. De JM4- met Faes, Huys, Van Welden en Vivey behaalden zilver! En de JM2- behaalde opnieuw goud in hun finale. Proficiat! De ploegen die meteen de finale roeiden waren de JW2- (6de), JM1X Reserve (4de) en Calvin Govaert in de JM1X die goud behaalde in zijn finale! Door 5de plaatsen in de heats plaatsten de JW4- en JM2X zich voor de B finales. Ze haalden er een 2de en 3de plaats. Een prachtige 2e dag op de Coupe met 6 finales en 3 medailles. 

Over het ganse weekend waren er 3 gouden medailles, 1 zilveren en 1 bronzen medaille voor het Belgische team. Ze hebben het thuisland goed verdedigd en mooie resultaten behaald. Proficiat aan alle roeiers, trainers, ouders, supporters en clubleden die meegeleefd hebben met de jonge roeiers.