2019 loopt op zijn einde, en dat betekent dat in de wereld van de sport de tijd van terugblikken, overzichten, conclusies, maar ook van stemmingen, polls, nominaties en verkiezingen weer is aangebroken.

En wat voor een topjaar was 2019 weer voor de Belgische sport. Een luxeprobleem stelt zich, want het aantal atleten dat een plaats verdient op de erelijsten van de sport groeit jaar na jaar.

Sterren zijn het geworden, hardknokkende atleten die hun titel  van ‘vedetten’  stuk voor stuk voor de volle honderd procent verdienen.

Maar tussen de loftrompetten door, aan de vooravond van het rode loper event van het jaar zouden we toch ook even de aandacht willen vestigen op  de zogenaamde “nevensporten” die minstens evenveel of soms zelfs meer impact hebben.  Want terwijl krantenkoppen verschenen over prachtige wielermomenten en andere primussen van de klas, zwoegden ook atleten uit minder bekende sporten voor wat ze waard waren, en dat is vaak heel wat op wereldvlak! Bij het Belgische Nationaal Roeiteam, de Belgian Sharks, spreken we over winst in World Cup I, brons op het EK en een olympische kwalificatie voor onze lichte dubbel twee met Niels Van Zandweghe en Tim Brys. Maar daarnaast ook topresultaten bij de juniores met een gouden medaille op het EK en een zilveren medaille op het WK skiff voor Tristan Vandenbussche. Vlaanderen slaagt er steeds in een klein maar kwalitatief erg sterk team aan de start van internationale topwedstrijden te zetten. 

Dat kunnen wij niet zomaar laten voorbijgaan… als de berg niet naar Mohamed komt, moet Mohamed maar zelf naar de berg!

Daarom sloegen we samen met de ruiters, de judoka’s en de boksers de handen in elkaar, en kwamen tot deze kleine ludieke actie, die we verspreidden op onze eigen sociale media… op hoop van zege!