Er namen drie Belgische teams deel aan het Europees Kampioenschap voor junioren in het Franse Gravelines. Tristan Vandenbussche (BTR) in JM1x, Caitlin Govaert (UNB) in JW1x en Calvin Govaert (UNB) met Jules Tuerlinckx (RCNSM) in JM2x. De Belgische ploeg haalde 2 A-finales (4de en 6de voor JM2X en JW1X respectievelijk) en een C-finale voor de JM1X.

Afgelopen weekend namen 2 ploegen deel aan de Juniorenregatta te Keulen.

Het waren 2 mixed boten (J2x) met bij de meisjes: Marthe De Bruycker (KRB) en Jeanne Lenom (LFA) en bij de jongens: Loïc Peters (ARV) en Zakaria Ouamar (LFA).

Marthe De Bruycker en Jeanne Lenom eindigden op zaterdag 2e in een tijd van 5.35.80, 20 honderdsten achter de eersten (5.35.60). Een hele spannende race dus! Op zondag werden ze opnieuw 2e in een tijd van 5.45.25 (1e eindigde in 5.38.25).

Loïc Peters en Zakaria Ouamar eindigden op zaterdag 3e op 9 seconden en 70 honderdsten van de 1e. Tijden zijn hier niet beschikbaar. Op zondag roeiden beide roeiers een sterke race, echter tegen een erg sterk deelnemersveld. Ze eindigden 6ein hun reeks met een tijd van 5.14.50. De eerste finishte in 5.07.45.

Op de eerste dag van de Juniorregatta in Munchen kwamen Caitlin Govaert (JW1X) en Tristan Vandenbussche (JM1X) aan het werk. Caitlin plaatste zich met een 2e plaats in de heat voor de B finale. Ze werd daar 2e in 9.06.61 door een sterk 2e wedstrijdhelft. Ze strandde op 3.21 seconden van de Sloveense winnares. 
Tristan plaatste zich voor de A finale door zijn heat in een spannende wedstrijd te winnen tegen een Oostenrijker. In zijn finale eindigde hij 6e in een tijd van 8.53.80.

Op de 2e dag werden er enkel heats geroeid. Tristan ging van start in heat 1 en werd vierde in een tijd van 8.33.36. De Zwitser Kai Schätzle won de heat in 8.09.98. 
Ook Caitlin ging van start in heat 1 en ook zij werd vierde in 9.13.30. De Argentijnse Maria Sol Ordas won de heat in 8.55.31.

Zes ploegen namen deel aan de Memorial Paolo d’Aloja in Piediluco: Hannes Obreno in M1x, Ruben Somers en Marlon Colpaert in LM1x, Eveline Peleman in LW1x, Ruben Claeys en Pierre De Loof in M2x en Niels Van Zandweghe en Tim Brys in LM2x. Op vrijdagnamiddag werden er heats geroeid voor de finales op zaterdagvoormiddag. Op zaterdagnamiddag werden er opnieuw heats geroeid voor de finales op zondagvoormiddag. Wegens ziekte gaf Hannes Obreno op vrijdag forfait.

Alle vijf de ploegen konden zich op vrijdagnamiddag plaatsen voor de A-finales op zaterdag. Bij de lichte herenskiff won Ruben Somers heel knap de A-finale in 7.25.70, de 18 jarige Marlon Colpaert werd vierde in 7.36.35. De Gentse lichtgewichtroeister Eveline Peleman werd knap tweede in 8.11.70. De zware dubbeltwee Claeys-De Loof werd vierde in 6.34.73. De lichte dubbeltwee Brys-Van Zandweghe behaalde de zilveren medaille met een tijd van 6.35.65. Het Belgische team behaalde 3 medailles op zaterdag!

Tijdens de heats op zaterdagnamiddag plaatsten vijf teams zich voor de A-finales. Ruben Somers kwam terecht in een sterke reeks en werd derde, waardoor hij op zondag aan de slag moest in de B-finale van de lichte skiff. Op zondag namen de Belgen 4 medailles mee naar huis. Hannes Obreno won de A finale in 7.06.45. Ruben Somers won de B-finale in 7.16.09. Marlon Colpaert finishte opnieuw knap als vierde in de A-finale van de lichte herenskiff in 7.33.96. Eveline Peleman behaalde voor de tweede dag op rij de zilveren medaille in 7.59.82. De zware dubbeltwee behaalde de bronzen medaille in 6.36.56, de lichte dubbeltwee de zilveren medaille in 6.39.05. Met zeven medailles in het totaal kan er terug gekeken worden op een heel geslaagde eerste internationale regatta van het seizoen!

Sport Vlaanderen lanceerde afgelopen maand de mental matrix voor trainers op zijn website. Deze tool biedt trainers oefeningen aan om de mentale vaardigheden van hun sporters te verbeteren. Die oefeningen zijn er in verschillende onderwerpen en voor verschillende leeftijdsgroepen.

Een topsporter die altijd het uiterste van zichzelf vraagt, dreigt al eens teleurgesteld achter te blijven: tegenvallende prestaties, blessures, slopende trainingen. Op momenten dat hij het moeilijk heeft, komt het er voor zijn omgeving op aan om hem de juiste mentale ondersteuning te bieden, en dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Als trainer ken je ongetwijfeld de begrippen ‘intrinsieke motivatie’ en ‘extrinsieke motivatie’. Het eerste begrip betreft de motivatie om het plezier, de uitdaging en/of de interesse voor de taak zelf. Wie handelt onder extrinsieke motivatie, apprecieert de gevolgen van de taak meer dan de taak zelf (vb. de goedkeuring van de coach, (financiële) beloning etc.).

Sport Vlaanderen reikt trainers tools aan waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Deze tools zijn uitgewerkt door gediplomeerde sportpsychologen voor trainers van sporters die tussen de tien en de achttien jaar oud zijn.

Klik hier om naar de website te gaan.

Klik hier voor de resultaten van de loopestafette van KRSG op 30/12/2017. 

Op zaterdag 18/11/2017 vond in de Expohal te Deurne de OBIC plaats. De roeiers werden luidkeels aangemoedigd en gaven er het beste van zichzelf. De nieuwe kampioenen indoor roeien zijn:

JW16: Isa Zijlstra (The Oar) 7.30.20
JW18: Caitlin Govaert (UNB) 7.13.20
WU23: Charlotte Borghys (TRT) 7.26.10
LW: Chloé Hautekeete (KRCG) 9.01.60
W: Katia Rottiers (KRSG) 7.08.00
JM16:Tristan Vandenbussche (BTR) 6.12.60
JM18: Sam Huys (KRB) 6.15.40
MU23: Bert Verkest (KRB) 6.14.90
LM: Ruben Somers (ARV) 6.25.10
M: Frederick Tison (GRS) 6.12.60 

Op woensdag 1 november vond de lange afstandswedstrijd in Seneffe plaats. Deze wedstrijd was een test voor roeiers met internationale ambities. De wedstrijd kon in ideale weersomstandigheden geroeid worden. Bij de senior heren won Tim Brys, bij de lichtgewichten Niels Van Zandweghe. Eveline Peleman won bij de lichte dames. Calvin Govaert was de overwinnaar bij de junior jongens en zijn zus Caitlin was de snelste bij de junior meisjes. Er namen ook een aantal 15-16 jarigen deel aan de wedstrijd, die een afstand van 4 kilometer roeiden. Zakaria Ouamar won bij de jongens en Jitske Le Comte won bij de meisjes. Ook pararoeier Louis Toussaint nam deel en roeide 4 kilometer.

Klik hier om de resultaten van de lange afstandswedstrijd in Seneffe op 1 november terug te vinden.

Namens de Vlaamse Roeiliga wensen wij iedereen te bedanken voor hun deelname aan het Allroundcriterium. Proficiat aan de laureaten van het Allroundcriterium 2017. 

JM12
1e plaats: DE VIL Siebe - TRT
2e plaats: DE BLAUWE Thim - KRNSO
3e plaats: PEENE Tibe - KRNSO


JW12
1e plaats: DE CLERCQ Julie - KRCG
2e plaats: VAN HESTE Cato - KRNSO
3e plaats: JANSSENS Marit - KRNSO

JM14
1e plaats: DEWITTE Billie - KRSNO
2e plaats: PUELINCKX Maxim - KRSG
3e plaats: BLOMMAERT Mil - TRT


JW14
1e plaats: DEWEERT Cara - Gentse RS
2e plaats: DEVISCH Eline - BTR
3e plaats: LE COMTE Jitske - BTR
     
 

Clubklassement

JW12 - KRNSO
JM12 - KRNSO
JW14 - KRNSO
JM14 - KRSG

 

 

De resultaten van de Jeugdroeihappening 

Winnaar: De Blauwe Thim  - KRNSO

Clubwinnaar: Gentse RS

Klik hier voor de volledige resultatenlijst.

 

Afgelopen weekend vond in het Sport Vlaanderen centrum Willebroek het Belgisch Kampioenschap lange boottypes plaats, een organisatie van de Koninklijke Belgische Roeibond in samenwerking met de Brusselse club Royal Sport Nautique de Bruxelles. In het totaal waren er 17 te verdelen Belgische titels. GRS was heer en meester afgelopen weekend en ging naar huis met 7 gouden plakken. De andere Gentse club KRSG won er 5, KRNSO en KRB wonnen er 2 en TRT won er 1. De mannen van GRS wonnen het koninginnennummer (de acht met stuurman). Het BK lange boten is de traditionele afsluiter van het roeiseizoen. Proficiat aan alle roeiers en trainers met hun prestaties van het afgelopen jaar! (foto GRS)

Klik hier voor de resultaten.

Klik hier om de lottrekking te openen voor het Belgisch Kampioenschap Lange Boten.

Klik hier om de resultaten te raadplegen van de internationale regatta / drieluik van KRCG.

Klik hier voor de resultaten van de triathlon van KRSG.

Klik hier voor de resultaten van de Trofee van Vlaanderen.

Dit weekend streden op onze eigen Sport Vlaanderen Willebroek watersportbaan het Belgische team op de Coupe de la Jeunesse. Op vrijdag opende de JW8+ de debatten met een 7de plaats in de finale.

Op zaterdag plaatsen de JM4-, de JM2- zich voor de A finale. De JM2- met Cyriel Van Campe en Karel De Rammelaere verzilverden die met een eerste plaats en gouden medaille. De JM4- werd 4de. de JW2-, JM1X en JM1XRes waren rechtsteeks geplaatst voor de finale. Ze eindigden respectievelijk 5de, 3de en 4de. Een bronzen medaille dus voor Calvin Govaert in de JM1X. De JW4-, JW2X en JM2X plaatsten zich telkens voor de B finale. Zij eindigden daar 3de, 2de en 3de.

Op zondag opnieuw een A finale voor de JM4- en JM2-, maar nu ook voor de JW2X. Zij werden 6de in hun finale, de 2 andere teams behaalden eremetaal. De JM4- met Faes, Huys, Van Welden en Vivey behaalden zilver! En de JM2- behaalde opnieuw goud in hun finale. Proficiat! De ploegen die meteen de finale roeiden waren de JW2- (6de), JM1X Reserve (4de) en Calvin Govaert in de JM1X die goud behaalde in zijn finale! Door 5de plaatsen in de heats plaatsten de JW4- en JM2X zich voor de B finales. Ze haalden er een 2de en 3de plaats. Een prachtige 2e dag op de Coupe met 6 finales en 3 medailles. 

Over het ganse weekend waren er 3 gouden medailles, 1 zilveren en 1 bronzen medaille voor het Belgische team. Ze hebben het thuisland goed verdedigd en mooie resultaten behaald. Proficiat aan alle roeiers, trainers, ouders, supporters en clubleden die meegeleefd hebben met de jonge roeiers.

Klik hier voor de resultaten van de triathlon van TRT.

Klik hier voor de resultaten van de triathlon van BTR.

Klik hier om de lottrekking van de triatlon van BTR te openen.

Klik hier om de resultaten van Maubray (RCNT) te raadplegen

Klik hier voor de resultaten van World Cup I Belgrado - LM1x.

Klik hier voor de resultaten van World Cup I Belgrado - LM2x.

Klik hier voor de resultaten van de internationale juniorenregatta in München.

Klik hier voor de resultaten van de internationale meiregatta van KRSG.

Klik hier voor de lottrekking voor zaterdag 6 mei.

Klik hier voor de lottrekking voor zondag 7 mei.

Op woensdag 17 mei organiseerden de VRL en LFA een federale testdag. Het doel van deze testdag was om een gedetailleerd beeld te verkrijgen van onze volledige populatie 14-16 jarige roeiers. Dankzij de hulp van de vele aanwezige coaches konden alle testjes vlot afgenomen worden via een doorschuifsysteem voor de 7 verschillende groepjes.
Er werden een aantal knappe resultaten geboekt.
Bedankt aan alle clubs, roeiers en coaches voor hun aanwezigheid en inzet!

 

Tijdens het weekend van 22-23 april vond in het Sport Vlaanderen centrum Willebroek het Belgisch Kampioenschap korte boottypes plaats. In het totaal waren er 22 Belgische titels die verdeeld werden over 10 verschillende roeiclubs. KRSG ging naar huis met 6 gouden plakken, KRNSO met 4, BTR met 3 en UNB/GRS/TRT met 2. ARV, KRCG en RARC-KAWV konden 1 titel binnenhalen. De categorieën M1x, LM1x en MU23 1x werden allen gewonnen door BTR roeier Niels Van Zandweghe! De categorieën LW1x en W1x werden gewonnen door de Gentse Eveline Peleman. Met een deelname van 468 boten, voortbewogen door 293 roeiers en roeisters, in 22 finales boekten de Antwerpse organisatoren alvast een succes. Proficiat aan alle laureaten!

Gelieve hier de resultaten van het BK korte boten van zaterdag te vinden. 

Gelieve hier de resultaten van het BK korte boten van zondag te vinden.

Klik hier voor de lottrekking voor het Belgisch Kampioenschap Korte Boten.

Klik hier voor de inschrijvingen op zaterdag.

Klik hier voor de inschrijvingen op zondag.

Klik hier voor de inschrijvingen per club.

Klik hier voor de resultaten van de Ghent University International Spring Regatta.

Klik hier voor de resultaten van de Ghent Spring Regatta - zaterdag.

Klik hier voor de resultaten van de Ghent Spring Regatta - zondag.

Klik hier voor de lottrekking van de internationale studentenregatta op vrijdag 7 april

Klik hier voor de lottrekking op zaterdag 8 april

Klik hier voor de lottrekking op zondag 9 april

Klik hier voor de totale uitslag van de trials.

Klik hier voor de uitgebreide resultaten van zondag.

 

Klik hier voor de samenvatting van de resultaten van zondagvoormiddag.

Klik hier voor de startlijst van zondagnamiddag.

 

Klik hier voor de uitgebreide resultaten van zaterdag.

Klik hier voor de samenvatting van de resultaten van zaterdag.

Klik hier voor de startlijst van zondag.

Op zondag 19 maart vond het rivierenhoofd te Seneffe plaats. Door de hevige wind werd de afstand ingekort van 6 km naar 5 km. Elke roeier die een plaatsje in het nationaal team wil bemachtigen moest aantreden in skiff.

Ward Lauwers (TRT) won in de categorie 1xM in 19.19.97, gevolgd door Ruben Somers (ARV) en Ruben Claeys (KRSG).
De categorie 1xJM werd gewonnen door Benjamin De Catelle (Gentse RS) in 19.38.31, gevolgd door Marlon Colpaert (KRNSO) en Calvin Govaert (UNB).
De Nederlandse Arlette De Vegt won in de categorie 1xW in 22.45.97.
Caitlin Govaert (UNB) won de categorie 1xJW in 21.58.12, gevolgd door Sarah Svedbergh (KRNSO) en Manon De Clerck (KRB). 

Klik hier voor de resultaten van Seneffe. 

Klik hier voor de lottrekking van het rivierenhoofd te Seneffe op zondag 19 maart.

Een mooi maar fris weekend voor de Brugge Boat Race. De Koninklijke Roeivereniging Brugge mocht 45 verschillende roeiclubs verwelkomen. Een mooi deelnemersveld met roeiers uit zeven verschillende landen, waaronder USA en Hongarije.  Vooralsnog geen Trumpiaanse toestanden in Zaventem, de Amerikaanse atleten werden met open armen ontvangen.

De zaterdagraces werden gereserveerd voor de gestuurde 8riem boten. 1 tegen 1 werkten ze het 5 km lange parcours af met heroïsche tweestrijden tot gevolg. De eerste overwinning van de dag was voor de M8+ van de Britse Westminster School, die ook de overwinning in de JM8+ meenam. De volgende generatie staat daar al klaar. De snelste tijd van het weekend was voor hun M8+ met 16’12’’10 voor de 5 km. Bij de W8+ ook een Britse overwinning, dit keer voor Molesey BC. In de categorie Studenten moest de PXL zich gewonnen geven tegen het Britse Imperial. Bij de Masters was de overwinning voor de Duitsers van RaB Essen. In die categorie namen ook de recreatieve groepen van KRB, KRNSO & KRCG deel; een ideaal moment om zich eens met een internationaal deelnemersveld te meten.

Op zondag kwamen alle andere categorieën aan de start. Het grootste deelnemersveld was voor de Masterswedsstrijd in verschillende boottypes (met handicap). De overwinning was voor RaB uit Essen. De categorieën M1X en JM1X waren een bijna uitsluitende Belgische aangelegenheid met overwinningen voor respectievelijk Pierre De Loof (KRB) en Marlon Colpaert (KRNSO). Bij de dames waren deze overwinningen voor Charlotte De Vogelaere (ARV) en de Amerikaanse Brigid Kennedy (NBC). Een mooi wedstrijdweekend, proficiat aan alle deelnemers en een dikke duim voor de KRB voor de uitstekende organisatie.

De resultaten van de Brugge Boat Race van de KR Brugge op 25 & 26/02/2017 zijn hier te vinden voor de wedstrijden op zaterdag, en hier voor de resultaten op zondag. 

Klik hier voor de resultaten van de Brussels Rowing Winter Regatta en de Grote Winter Handicap van RSNB.

Hierbij de lottrekking van de Brugge Boat Race

Zaterdag 25/02/2017

Zondag 26/02/2017

Op 08/02/2017 ging in de Topsporthal in Gent het eerste Vlaams Kampioenschap ergometerroeien voor scholen door in samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport. Het kampioenschap stond open voor jongens en meisjes van het 2e en 3e graad secundair onderwijs en ging over 200m. In deze eerste editie was de opkomst ok, maar het enthousiasme van de deelnemers was oorverdovend. Na een ganse middag roeien waren er medailles voor volgende winnaars/ Vlaams Kampioenen:

Meisjes 2e graad:

 1. Mirthe Byl, 53.8'' OLVP Bornem


Meisjes 3e graad: 

 1. Siene Van Loo, 42.3" Mariagaard Wetteren
 2. Renée Lievens, 43.7" Sint Jozefhumaniora Brugge
 3. An Telemans, 49.8" Sint Jan Bergmanscollege Genk


Jongens 2e graad:

 1. Liam Sprangers, 36.2" Erasmus De Pinte
 2. Michiel Larmuseau, 38.1" Sint Jozefinstituut Geraardsbergen
 3. Jayda Masudi, Atheneum Boom en Jef Janssen Sint Jan Bergmanscollege Genk, 39.2"


Jongens 3e graad:

 1. Xander Deweert, 32.3" Erasmus De Pinte
 2. Benjamin De Catelle, 32.5" Don Bosco Zwijnaarde
 3. Thomas Junior Michiels, 37.7" Atheneum Boom


Proficiat aan alle kampioenen en deelnemers! Ook een dikke proficiat aan de roeiende leerkrachten. Een fotoverslag van de namiddag en de medailleuitreiking van de winnaars vind je op onze facebookpagina: klik hier 

Klik hier voor de resultaten van de ergometerwedstrijd van de Gentse RS.

Klik hier voor de resultaten van de loopcross, georganiseerd door de Gentse RS.

Hieronder kan je de reekswinnaars terugvinden:

JW12 (1300m) 6 dlnrs: Annouck Van Acker (KCCG)  JM12 (1300m) 12 dlnrs: Poliet Danneels (GRS)
JW14 (2600m) 9 dlnrs: Janne Claeys (KRB)    JM14 (2600m) 21 dlnrs: Thibo Van Acker (KCCG)
JW16 (4900m) 6 dlnrs: Marthe De Bruycker (KRB)    JM16 (4900m) 17 dlnrs: Jannes Rigo (BTR)
JW18 (4900m) 9 dlnrs: Justine Vandeven (KRCG)  JM18 (6900m); 14 dlnrs: Benjamin De Catelle (GRS)
W (4900m) 3 dlnrs: Debora Verbelen (GRS) M (6900m) 8 dlnrs: Thijs Obreno (BTR)
MW (4900m) 3 dlnrs: Inge Vandenbrouck (KRB) MM (6900m); 7 dlnrs: Filip Opdebeeck (ARV)

Klik hier voor de resultaten van de loopestafette der roeiers, georganiseerd door KRSG.

Klik hier voor de resultaten van de tête de rivière van SNUB

Op vrijdag 2 december werden voor de 2e keer de  Vlaamse Roei Awards uitgereikt.

We konden opnieuw rekenen op een grote opkomst.

Meer foto's op onze VRL facebookpagina of bij ons fotoalbum.

Op zaterdag 19/11/2016 vond in de Expohal te Deurne de OBIC plaats. De roeiers werden luidkeels aangemoedigd en gaven er het beste van zichzelf. Het was trouwens de eerste keer dat er geen coaches naast de roeiers zaten. 


De nieuwe kampioenen indoor roeien zijn:

 • JW: Caitlin Govaert (UNB) 7.16.20
 • WU23: Louise Daenekindt (KRB) 7.38.30
 • LW: Janice Dumont (RCAE) 7.51.70
 • W: Emma Lowe (open) 7.22.10
 • JM: Bert Verkest (KRB) 6.06.30 nieuw Belgisch record
 • MU23: Pierre De Loof (KRB) 6.07.10
 • LM: Niels Van Zandweghe (BTR) 6.12.60
 • M: Thomas Nelissen (TRT) 6.10.20


Klik hier
 voor de resultaten van de OBIC 2016.

Op zondag 13 november vond de lange afstandswedstrijd in Seneffe plaats, de eerste test op het water voor kandidaat internationale roeiers voor het komende seizoen. In het totaal waren er 64 deelnemers. De meteo was vrij goed, weinig wind maar wel koud.

Ward Lauwers won de open categorie bij de heren. Hannes Obreno, die met zijn riemen ongelukkig in een vislijn terecht kwam, werd tweede, gevolgd door Ruben Somers, Ruben Claeys en Cedric Defraigne. Bij de junior heren ging de overwinning naar Benjamin De Catelle. Marlon Colpaert werd tweede.

Eveline Peleman won de open categorie bij de dames. Clubgenote Katia Rottiers finishte tweede. Bij de junior meisjes won Caitlin Govaert, gevolgd door Luca Colpaert.

Klik hier om de resultaten te raadplegen.

Ontdek de thematrainingen van Kimberly Buys en zet pesten op een sportieve manier in de kijker!

Klik hier om het filmpje te bekijken

Aandacht besteden aan het thema pesten tijdens het sporten? Het kan!

TOP-actie 5 'Doe de thematraining' reikt drie thematrainingen aan die sportbegeleiders kunnen koppelen aan spel- en bewegingsvormen. Zo leren kinderen en jongeren al sportend en spelenderwijs wat pesten is, welke vormen pesten kan aannemen, wat het verschil is tussen plagen en ruzie, en nog veel meer. Voor jongeren 12+ is er een thematraining rond cyberpesten. Elke thematraining geeft concrete tips om te variëren en differentiëren naargelang leeftijd en de grootte van de groep, en bevat al het nodige achtergrondmateriaal voor de sportbegeleider om snel van start te gaan.

Ontdek de drie thematrainingen via https://topindesport.be/acties/#step5! Download de documenten gratis, print ze uit, ga ermee aan de slag en maak van de sportclub een TOP-club!

Veel succes!

Klik hier voor de resultaten van de Plassendale Cup van KRNSO.

Tijdens het weekend van 22-23 oktober nam Eveline Peleman deel aan de Head of the Charles regatta in het Amerikaanse Boston. Peleman nam samen met 13 andere skiffeuses deel in de lichtgewicht categorie en won de race! Ze finishte in 20.25,854. Een schitterende prestatie!
Hierbij haar reactie: “The Head of the Charles is de grootste wedstrijd van de wereld (10.000 roeiers en 250.000 toeschouwers). Ik nam dit jaar voor de tweede keer deel en dankzij mijn deelname vorig jaar kende ik het bochtige parcours redelijk goed. De conditie zat duidelijk goed en dit leverde mij de overwinning op bij de lichtgewichten tegen een aantal WK roeisters en dit zou uiteindelijk een 8ste plaats in de open categorie opgeleverd hebben. Dit geeft veel vertrouwen na een hobbelig 2016."

 

klik hier voor de resultaten van de 59ste internationale roeimarathon RSNM

JW12
1e plaats: NEUS Erin - KRNSO
2e plaats: ZENASNI Louiza - KRB
3e plaats: JANSSENS Marit - KRNSO

JM12
1e plaats: DEQUINNEMAERE Anton - GRS
2e plaats: WILLEMS Arjen - BTR
3e plaats: BOEY Mauri - KRNSO

JW14
1e plaats: NAGELS Rania - KRNSO
2e plaats: BEERLANDT Fleur - KRNSO
3e plaats: STEEN Ranie - KRNSO

JM14
1e plaats: KOURTESIS Ilias - BTR
2e plaats: MARCKX Stan - TRT
3e plaats: MARCKX Jonas - ARV

Clubklassement
JW12 - KRNSO
JM12 - KRNSO
JW14 - KRNSO
JM14 - TRT

De VRL wenst deze roeiers en clubs een hele dikke proficiat!

Tijdens het weekend van 24-25 september vond in het Sport Vlaanderen centrum Willebroek het Belgisch Kampioenschap lange boottypes plaats, een organisatie van de Koninklijke Belgische Roeibond in samenwerking met de Brusselse club Royal Sport Nautique de Bruxelles. In het totaal waren er 17 te verdelen Belgische titels, de titel ‘8+JW’ werd aan het programma toegevoegd.

GRS was heer en meester afgelopen weekend en ging naar huis met 7 gouden plakken. De andere Gentse club KRSG won er 4, KRNSO en TRT wonnen er elk 2 en de West-Vlaamse clubs BTR en KRB wonnen er elk 1. De mannen van GRS wonnen het koninginnennummer (de acht met stuurman). Dit BK lange boten is de traditionele afsluiter van het roeiseizoen. Proficiat aan alle roeiers en trainers met hun prestaties van het afgelopen jaar! (foto GRS)

GRS: 8+JW / 4-W / 4xLW / 8+LM / 4xJW / 8+W / 8+M
KRSG: 4+M / 8+JM / 4-M / 4xW
KRNSO: 4-JM / 4-JW
TRT: 4xLM / 4-LM
BTR: 4xM
KRB: 4xJM

Klik hier om de resultaten te raadplegen.

Klik hier voor de resultaten van de Trofee van Vlaanderen.

Klik hier voor de resultaten van de KRSG jeugdtriathlon. 

Afgelopen week waren 18 atleten present op het Wereldkampioenschap te Rotterdam.

We kunnen opmerken dat alle atleten hele sterke prestaties hebben neergezet. In alle categorieën waarin we deelnamen stootten de roeiers door naar een B-finale (beste 12) of een A-finale (beste 6).

Hierbij een overzicht van hun prestaties:

U23

- Niels van Zandweghe (BTR) werd wereldkampioen licht skiff 

- Ruben Claeys (KRSG) en Tom De Borger (TRT)  werden 6e in de finale bij de M2x

- Ruben Somers (ARV) en Aurelien Goubeau (UNB) werden 9e (3e in de B-finale) bij de LM2x

Senioren

- Eveline Peleman (KRSG) werd 11e (5e in de B-finale) bij de LW1x

Junioren

- Brent de Bleser (TRT) werd 7e bij de JM1x (1e in de B-finale)

- Rachel Willaumez (UNB) werd 8e bij de JW1x (2e in de B-finale)

- Liam Beerlandt (KRNSO), Marlon Colpaert (KRNSO), Sander De Witte (KRB), Bert Verkest (KRB) met reserve Tristan Vandenbussche (BTR) werden 8e bij de JM4x (2e in de B-finale)

- Axelle Boels (KRSG), Valerie Foqué (TRT), Claire Henin (RCNSM), Ilse Vandenhouweele (KRNSO) met reserve Caitlin Govaert (UNB) werden 11e bij de JW4- (5e in de B-finale).

Een dikke proficiat aan alle atleten, de coaches, de begeleiders, de supporters!

Allerhande verslagen, persberichten en foto's zijn terug te vinden op onze facebookpagina: klik hier!

Klik hier voor de resultaten van de 1000m de Liège.

Het beloofde een erg spannende wedstrijd, de Mexicaanse favoriet snelde zo snel mogelijk weg van de rest. Niels samen met de Duitse boot mee in zijn zog. Tegen de 1000m hadden deze 3 boten zich afgezonderd van de rest van het pak en lag Niels 3e. Maar ze lagen nog op 0.6 seconden van elkaar, alles was speelbaar. 
De Duitser, maar vooral Niels duwden door na de 1000m en de Mexicaan liet iets van zijn pluimen vallen. Zo nam Niels de leiding met iets meer dan 500m te gaan.

Ook de Duitser moest iets toegeven op Niels, maar weigerde volledig te plooien. Zo ontspon zich een ongelooflijk spannend slot van de wedstrijd waarbij Niels alles uit de kast moest halen om zijn eerste plaats vast te houden. Maar het lukt! Niels Van Zandweghe is WERELDKAMPIOEN lichte skiff U23!!!

Een machtig sterke wedstrijd van de Brugse skiffeur! 

Proficiat aan Niels, zijn trainer Frans Claes en bondscoach Dominique Basset!!

 

Na een fantastische vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio van Hannes Obreno in het skiffnummer is het nu aftellen naar het WK roeien in Rotterdam!

Een delegatie van 18 atleten zakt af om er de allerbeste prestaties neer te zetten.

Zondag 21/08 bijten de U23 de spits af, dan komen Niels van Zandweghe (BTR) in LM1x, Ruben Claeys (KRSG) en Tom De Borger (TRT) in M2x en Ruben Somers (ARV) en Aurelien Goubeau (UNB) in LM2x op het water.

Op maandag 22/08 vinden we Eveline Peleman (KRSG) terug aan de start in de senior categorie.  

De junioren treden in actie vanaf woensdag 24/08. In de skiff disciplines bij de heren vinden we Brent de Bleser (TRT) terug en bij de dames Rachel Willaumez (UNB). De JM4x met Liam Beerlandt (KRNSO), Marlon Colpaert (KRNSO), Sander De Witte (KRB), Bert Verkest (KRB) en Tristan Vandenbussche (BTR) roeien ook op woensdag samen met de JW4- met Axelle Boels (KRSG), Valerie Foqué (TRT), Claire Henin (RCNSM), Ilse Vandenhouweele (KRNSO) en Caitlin Govaert (UNB).

Alles is te volgen op www.worldrowing.com en op onze facebookpagina

We wensen alle Belgen heel veel succes toe!

Hannes Obreno wordt 4e in zijn eerste Olympische finale!

Ongelooflijke prestatie van de Brugse roeier in de finale van de skiff. Mahe Drysdale verlengt zijn Olympische titel, na een millimetersprint met de Koaat Damir Martin. Een fotofinish moest beslissen wie won.

Het werd al snel duidelijk dat het een wedstrijd in 2 snelheden ging worden. Drysdale, Synek en de snelle Martin gingen voor de medailles strijden. En Hannes moest met de Wit-Rus en de Cubaan vechten voor de dichtste ereplaatsen.

Plaatsen vier tot zes bleven telkens erg dicht bij elkaar. Pas in de laatste 500m kon Hannes het laken naar zich toe trekken en eindigde op een fantastische 4e plaats op zijn eerste Olympische Spelen!!

Proficiat Hannes, Dirk en Dominique!!!

Hannes Obreno plaatst zich voor de A finale in de skiff!!

Hannes ging als snelste van start. Na 500m lag alles nog dicht bij elkaar, maar Mahe Drysdale toont al meteen wie de favoriet is in deze halve finale en ligt op kop, Hannes ligt in 3e positie.

Tussen 500 en 1000m vormt zich een drietal na de duidelijk ongenaakbare Drysdale. Hannes samen met de Brit Alan Campbell en de Australiër Rhys Grant knokken voor plaatsen 2 en 3 die toegang geven tot de A finale. Aan de 1000m ligt Hannes 3e.

Na 1500m ligt iedereen nog dicht bij elkaar en is alles nog te beslissen. Plots valt de Australiër terug en komt de Wit-Rus Stanislau SHCHARBACHENIA sterk opzetten uit de achtergrond. In de sprint is de Brit Alan Campbell de eerste die het laat afweten, en verdelen Hannes en de Wit-Rus de 2 resterende plaatsen voor de A finale. Hannes houdt knap stand en finisht nipt 3e. De A finaleplaats is binnen!!

Proficiat Hannes!!

Klik hier voor de beelden van Sporza.

Morgen op post voor de finale van Hannes om 14u32.

Zondag ging de tweede dag door van de Coupe de la Jeunesse in Poznan, Polen.

Deze succesvolle editie van de Coupe mocht worden afgesloten met 4 medailles. Proficiat aan alle roeiers en coaches!

Verdere info en foto's te vinden op onze facebookpagina.

Deze namiddag kwam de Belgische delegatie voor hun finales te staan.
JM2x werden derde in hun B-finale in een tijd van 6:52:24.
In de A-finale werden de JM4x vijfde. JW1x werd in 6:02:58 net vierde in de A-finale. De JW2x werden tweede in hun B-finale.
Een bronzen medaille werd behaald door de JW2- in de A-finale.
Proficiat aan iedereen!

Deze morgen kwamen al onze Belgische ploegen aan de start in Coupe de la Jeunesse.
De dag werd aangesneden met de JM2x. Zij eindigden 5de en laatste in hun heat en worden doorverwezen naar de B-finale deze namiddag om 13.55u. De JM4x wonnen hun heat in 6:10:78 en hielde Polen op 4 honderste van een seconde achter zich. We zien deze ploeg deze namiddag om 14:15u terug in de A-finale.
Caitlin Govaert wist haar in JW1x als derde te plaatsen in haar heat in 8:09:22 en plaatst zich zo voor de A-finale om 14:30u.
De JW 2x roeiden een tijd van 7:52:81 en werden 4de en laatste in hun heat. Ze roeien deze namiddag de B-finale om 14.45u.
Als laatste deze morgen zagen we de JW2- aan het werk. Ze behaalden de tweede plaats in hun heat op 7,28 seconden van de winnaar Groot-Brittannië. We zien ook hen terug in de A-finale deze namiddag om 15:15u.
 
Succes!!

Onze Junioren presteerden zeer goed op het Europees Kampioenschap te Trakai.
4 teams werden uitgestuurd naar het EK en alle 4 behaalden ze de finales.
Ze eindigden allemaal op de 4e plek.

JW1x: Rachel Willaumez
JM1x: Brent De Bleser
JW4-: Axelle Boels, Valerie Foqué, Claire Henin, Ilse Vandenhouweele
JM4x: Liam Beerlandt, Marlon Colpaert, Sander De Witte, Bert Verkest
Reserves: Caitlin Govaert, Tristan Vandenbussche
Coaches: Dominique Basset, Christel Hiel, Jeroen Neus, Olivier Olbregt, Louis Timmers
Kiné: Florence Libois

Proficiat aan alle roeiers, coaches en omkadering!

Foto's en verslagen zijn te vinden op onze facebookpagina.

Hannes Obreno heeft de Henley Royal Regatta gewonnen.

Hiermee treedt hij in de voetsporen van Wim Van Belleghem die in 1991 de race won!

Van harte proficiat!

Klik hier voor de resultaten van de 9de Handicap de Visé.

Klik hier voor de resultaten van de TRT jeugdtriatlon. 

Klik hier voor de tussenstand van de Bekers va België en het Allround Criterium.

Dit weekend traden enkele Vlaamse clubs aan in de Holland Beker. GRS werd vertegenwoordigd door Annick De Decker, KRSG zond Thibaut Schollaert en TRT had Tom De Borger aan de start. Tom werd op zaterdag 3de in zijn A-finale BM1x en op zondag 5de. Alle resultaten zijn terug te vinden via www.hollandbeker.nl.

Klik hier voor de resultaten van de BTR jeugdtriatlon 

Klik hier voor de resultaten van de UNL regatta.

Klik hier voor de resultaten van de Handicap aan de Maas van RSNM.

Klik hier voor de resultaten van de GRS jeugdtriatlon van 21/05/2016.

Klik hier voor de resultaten van Maubray 15 mei 2016

Klik hier voor de voorlopige stand van de Bekers van België.

Klik hier voor de resultaten van de KRSG Mei Regatta zondag 08/05/2016.

Dit weekend ging vanuit de KRSG de Ghent International May Regatta door. Het was de 97e editie. Een extra grote buitenlandse delegatie mocht ontvangen worden, daar er verschillende nummers niet aan bod kwamen op het EK in Brandenburg hetzelfde weekend. Het zorgde voor een kwalitiatief erg hoge regatta voor de U23 en Junioren ploegen. Naast Belgische, Nederlandse en Engelse ploegen waren er dit jaar delegaties van Polen, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland.

In de sterk bezette wedstrijden waren er ook goede prestaties te noteren van Belgische boten. Zo waren er overwinningen van KRSG in de LM2- op beide dagen, won de Belgische selectie de JW8+ en won de Brugs-Oostendse combinatie de JM4X. Verder won Calvin Govaert (UNB) de JM1X, Caitlin Govaert (UNB) de JW18 1X, en Jean Benoît Valschaerts (RSNB) de M1X. Ander gouden en zilver eremetaal vind je terug in de uitslagen hierboven.

Uiteindelijk namen 1219 roeiers deel, waarvan 938 buitenlanders, in in totaal 1360 boten. Een record!

Klik hier voor de resultaten van zaterdag 07/05/2016 op de KRSG Mei Regatta.

Klik hier voor de resultaten van de KRCG duathlon.

In het weekend van 23 en 24 april vond op het roeiwater van Sport Vlaanderen Willebroek het Belgisch Kampioenschap Korte Boottypes plaats. De clubs KRSG en KRNSO waren het meest succesvol met 6 en 4 gouden medailles respectievelijk. Zowel UNB en TRT gingen met 3 gouden plakken naar huis. De categorie M1x werd di...t jaar gewonnen door Jean-Benoît Valschaerts van RSNB. Na een tweede plaats op de Time Trials won hij het BK met een kleine tien seconden voorsprong op Gilles Poysat (RCAE). In de categorie W1x won Eveline Peleman (KRSG) van Annick De Decker (Gentse RS). Titels bij de lichtgewicht skiffs waren voor Tim Brys (KRCG) en Karijn Cattrijsse (KRSG). De Brusselse Rachel Willaumez haalde voor haar club UNB 3 titels binnen in de categorie JW 1X en in de JW 2X en JW 2- met Caitlin Govaert. Bij de juniores skiffs had zij een voorsprong van 5’’ op Axelle Boels van KRSG, en bij de mannen haalde Brent De Bleser van TRT het van Marlon Colpaert van KRNSO met 8’’ voorsprong. Bij de U23 won Ruben Somers van ARV het bij de skiffs heren nipt van Ruben Claeys van KRSG, bij de dames nam Axelle Boels de maat van Carijn Cattrijsse in een onderonsje van Sport Gent. Titels voor de doubles U23 waren voor de dames voor KRSG, met Laura De Rycke en Zoë Casteels en voor de mannen voor KRNSO met Maxim Serlez en Robin Van Parys. In totaal namen er dit weekend 308 roeiers en roeisters deel, verdeeld in 469 boten. Goed voor 22 gouden medailles in totaal.

De Time Out tegen Pesten campagne lanceert dit jaar zes TOP-acties waarmee iedereen aan de slag kan om aan een pestvrije sport te werken. Eline Berings bijt de spits af en lanceert TOP-actie 1: Werk samen aan iets positiefs!

Klik hier om het filmpje te bekijken

Samen werken aan een positief groepsklimaat met een gevoel van samenhorigheid en een positieve sfeer, is werken aan een omgeving waarin pesten weinig kans krijgt om te groeien. Stilstaan bij trainersgedrag, verbondenheid creëren en samenwerking stimuleren draagt bij aan zo’n omgeving.

Hoe doe je dat concreet? TOP-actie 1 reikt je originele groepsverdelers, voorbeelden van samenwerkingsspelen en een reflectiechecklist voor sportbegeleiders aan. Ga ermee aan de slag in jouw sportorganisatie en word TOP!

Vind alle informatie op www.topindesport.be/acties. Bekijk ook zeker het vormingsaanbod en het gloednieuwe TOP-promotiemateriaal!

Veel succes!

Tijdens het weekend van 9 en 10 april vond op de Gentse Watersportbaan de 39e editie van de voorjaarsregatta van de Gentse Roei- en Sportvereniging plaats. Het werd een geslaagde editie voor de Gentse club, met een opkomst van 1.101 roeiers in 1.286 boten. Er was heel wat persbelangstelling voor de skiffeur Hannes Obreno en voor de lichte dubbeltwee Brys-Van Zandweghe, die strijden om een Olympisch ticket. Dit uitte zich in een mooie reportage in o.a. Sportweekend. Je kan het filmpje bekijken via volgende link.

Gedurende het weekend werden er een aantal ploegen uitgetest in functie van het vormen van het nationaal team. In heel wat categorieën wonnen de Belgische roeiers. Ook de thuisclub Gentse RS mocht een aantal overwinningen op haar naam noteren.

Op zaterdag won Hannes Obreno in M1x in 07.18.33, op zondag was deze titel weggelegd voor Jean-Benoît Valschaerts. Bij de dames skiff werd Annick De Decker tweede op zaterdag en eerste op zondag. Eveline Peleman won beide dagen in de categorie lichtgewichtskiff. De lichte dubbeltwee werd beide dagen gewonnen door het duo Somers-Goubau. De categorie M2x werd op zaterdag gewonnen door Van Zandweghe-Brys en op zondag door Somers-Goubau. De nieuwe combinatie Claeys-De Borger won de titel in MU23 2x. Thuisroeisters De Decker-Verbelen-De Reu-De Leenheer wonnen op zaterdag in W4x. Laureyns zat op zondag in de boot in plaats van De Leenheer en opnieuw won deze combinatie de 4x.

Ook de junioren zetten enkele knappe prestaties neer. Willaumez won beide dagen de categorie JW18 1x. Daarnaast roeide zij nog in 2x met Caitlin Govaert en zij gingen beide dagen met de titel aan de haal. De combinatie Boels – Vandenhouweele – Foqué – Henin won beide dagen in JW18 4-. De categorie JM18 2x werd op zaterdag gewonnen door de Oostendse combinatie Colpaert-Beerlandt en op zondag door Colpaert-De Bleser. In de categorie JM18 4- waren de jongens van KRSG het sterkste.

Afgelopen zondag werd een reportage over de Belgische roeiers in de running voor een ticket voor Rio uitgezonden in sportweekend.

Klik hier om de reportage opnieuw te bekijken.

 

Afgelopen weekend vonden in Hazewinkel de trials plaats, de selectietesten voor het nationaal team. Er werd gewerkt met het progressiesysteem van FISA. De heren legden elke dag een volledig parcours af met voorwedstrijden, herkansingen en finales. De junior jongens, junior meisjes en lichtgewicht dame roeiden 2 of 3 wedstrijden tijdens het volledige weekend: voorwedstrijden, herkansingen en finales. Op zondagnamiddag roeiden de junioren een parcours in grote boten.

Bij de heren maakte Hannes Obreno beide dagen zijn favorietenrol waar en won de A-finale. Hij finishte telkens ongeveer 10 seconden voor Brusselaar Valschaerts. Obreno focust zich nu verder op de Olympische kwalificatie die binnen 7 weken op het programma staat. Ook lichtgewicht Van Zandweghe presteerde knap en finishte beide dagen als derde. Ook deze Brugse roeier tracht zich in lichte dubbeltwee te plaatsen voor Rio. Zijn ploeggenoot Tim Brys moest echter forfait geven op zondag wegens een griepaanval.

Bij de junioren heren was Brent De Bleser de winnaar, nipt gevolgd door de Oostendse roeiers Marlon Colpaert en Liam Beerlandt. Bij de junioren dames won de Brusselse Willaumez overtuigend. Vandenhouweele werd tweede en Boels derde. Klik hier voor de gedetailleerde resultaten.

De resultaten: 

M1x zaterdag

 1. Hannes Obreno (07.33.73)
 2. Jean-Benoît Valschaerts (07.45.24)
 3. Niels Van Zandweghe (07.48.55)

Ruben Somers won in de B-finale in 07.56.60

M1x zondag

 1. Hannes Obreno (07.09.98)
 2. Jean-Benoît Valschaerts (07.18.94)
 3. Niels Van Zandweghe (07.24.21)

Ruben Somers won in de B-finale in 07.38.76

JM1x

 1. Brent De Bleser (07.30.17)
 2. Marlon Colpaert (07.31.43)
 3. Liam Beerlandt (07.34.48)

Benjamin Decatelle won de B-finale in 07.41.74

LW1x Eveline Peleman

Parcours 1:          08.21.49

Parcours 2:          08.50.29

Parcours 3:          08.06.09

JW 1x

 1. Rachel Willaumez (08.21.02)
 2. Ilse Vandenhouweele (08.32.44)
 3. Axelle Boels (08.35.34)

Louise Daenekindt won de B-finale in 08.48.82

 

Volledige samenvatting resultaten trials: klik hier

Resultaten namiddagraces trials: klik hier

Resultaten trials middag: klik hier

Resultaten voormiddagraces trials: klik hier

De resultaten van de namiddagraces van de time trials: klik hier

De resultaten van de middagwedstrijden van de trials kan u hier downloaden

De resultaten van de voormiddagwedstrijden van de trials kan u hier downloaden

Cambridge wint de 162e Boat Race en leidt nu met 82-79. Lees het volledige artikel hier.

De resultaten van de RCNSM lentehandicap kan u hier downloaden.

© 2014, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer