Voor roeiers
 
Interclub
Kalender

Op 14/05 gaat in de Blaarmeersen in Gent een Interclub door. Een tweede manche van de laagdrempelige kalender roei-ontmoetingen. Deze keer organiseren we een Beach Sprint roeiwedstrijd.

Een laagdrempelige roeiwedstrijd in Volans boten met beach sprint start en aankomst. Na een loopinspanning op land/zand, moet er een slalom op het water geroeid worden. De aankomst ligt opnieuw op het strand, dus moet er nog aangemeerd en gelopen worden op het einde. Spectaculaire wedstrijden verzekerd.
Deze wedstrijd staat open voor alle roeiers die deze nieuwe variant van het roeien willen leren kennen en in licht competitieve variant wensen uit te proberen. Een proeftuin voor de mogelijks nieuwe Olympische variant van het roeien.

Inschrijvingen via brand_breyne@vlaamse-roeiliga.be.

Hier de eventpagina op facebook.

(foto stad Gent)

UPDATE: Door het Coronavirus gaat de eerste interclub roeiwedstrijd in Schulensmeer niet door. We bekijken of we een andere datum vinden.

 

Op zaterdag 4 april krijgen we een heuse primeur: een eerste roeiwedstrijd op het Schulensmeer!

Een laagdrempelige interclub wedstrijd in éénmans Volans boten. De wedstrijd bestaat uit 2 onderdelen: een lijnwedstrijd over 500m en een slalom parcours met beach sprint start. Deelnameprijs €2.

De lijn wedstrijd start om 10u45, daarna volgt de slalom wedstrijd met beach start. De lijnwedstijd gaat over 500m, per 3 boten. Het slalomparcours is 1 VS 1.

Inschrijven kan hier. Inschrijving is definitief na betaling van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer van Schulensmeer:BE73 0910 1259 3760 .

Kijk ook op de eventpagina van de wedstrijd op facebook.

Iedereen is welkom! Studenten, oud-studenten, senioren, jeugd… Iedereen die kan roeien mag zich inschrijven. Botentransport wordt verzorgd door de organisatie.

Hier meer info over roeien bij Roeiclub Schulensmeer. 

De 'Interclub' is de nieuwe verzamelnaam voor een groep roei activiteiten. Deze worden laagdrempelig en lokaal georganiseerd. In 2020 beginnen we met enkele activiteiten, om deze roei ontmoetingen in te bedden in de werking vanaf 2021. 

Tot 2019 werd de zomer of recreatieve regatta door de federatie georganiseerd op Hazewinkel in het begin van de zomer. Dit genre van activiteiten wensen we over gans Vlaanderen met de lokale clubs te organiseren. Wedstrijden met hun eigen karakter en reglement, met zo weinig mogelijk drempels om verschillende doelgroepen samen in een wedstrijd te kunnen laten deelnemen. We proberen zo de schotten tussen doelgroepen weg te halen en mensen met verschillende achtergrond en ambitie samen te laten roeien. 

Transport is een drempel om activiteiten te organiseren en aan deel te nemen. Daarom willen we voor laagdrempelige activiteiten zoveel mogelijk lokale deelnemers zoeken en met het aanwezig clubmateriaal te werken. Per activiteit wordt er beslist hoeveel niet-lokale deelnemers er mogelijk zijn. 

We hebben in 2020 reeds onderstaande afspraken. Stay tuned!

  • 4/04         Interclub Schulensmeer
  • 14/05       Interclub Beach Sprint Gent
  • 23/05       Interclub Gent
  • 7/11         Interclub Netekanaal

Op zaterdag 7 juli ging in Sport Vlaanderen Willebroek de zomerregatta door. Die had zijn naam niet gestolen want onder een zalige zon kwamen verschillende boten aan de start. Er waren deelnemers van TRT-Hazewinkel, de Gentse RS en de RSN Bruxelles. Een beperkt, maar uitermate gezellig samenzijn. Allen gaven zich al op voor volgend jaar, en gingen extra boten in hun zog meenemen. Er was een leuke mix van beginners, studenten, getrainde roeiers, ervaren masters en rustge recreanten. De sfeer was goed, het roeien ook. Boot per boot vertrok men per minuut om de 4 kilometer van het watervlak van Hazewinkel te ronden. 

  1. Uiteindelijk was de 4X van TRT met Luc Velghe, Wouter Van Dam, Ivan Van Aken en Walter Daems de winnaar van de dag.
  2. Gevolgd door de gemengde boot van RSNB met Caroline Desmet en Michel Demey.
  3. Het podium werd vervolledigd door de 4X dames met Claire Van de Bogaert, Helene Caliauw, Emma De Bock en Marianne De Wolf. 

De foto's van de wedstrijd vind je op onze facebookpagina.

Klik hier voor de volledige uitslag van de wedstrijd.  

De Vlaamse Roeiliga organiseert op zaterdag 7 juli 2018 in Sport Vlaanderen Willebroek de recreatieve Zomerregatta. Aan deze wedstrijd over 4 km met keerpunt kunnen recreatieve en studenten ploegen deelnemen in 2X, 2-, C2, C3, 4X, C4 én 8+ vanaf 17 jaar. Volgens boottype, gemiddelde leeftijd en geslacht worden handicaps opgelegd. Start is om 11u. Dit treffen is de nieuwe recreatieve regatta, met eenzelfde parcours, maar een breder doelpubliek. Alle roeiers die laagdrempelig een wedstrijd wensen te roeien op het prachtige water van Hazewinkel zijn van harte welkom.

Na de wedstrijd is er prijsuitreiking tijdens de barbecue. Deze wedstrijd verenigt recreatieve groepen en studenten in 1 leuke wedstrijd. Ze breekt geen wereldrecords in tijden, wel in roeiplezier!

Deelname wedstrijd €10, Deelname wedstrijd + BBQ: €35.

Inschrijven via brand.breyne@vlaamse-roeiliga. 

Voorprogramma vind je hier - Hierbij de affiche

Op een druilerige eerste juli wisselden de recreanten, studenten en masters de nationale ploeg af op de watersportbaan in Sport Vlaanderen Willebroek. De regen trok wat weg, het was niet koud, en een lichte bries was er bij, geen slecht roeiweer dus. 8 teams van Roeiteam UHasseltUC Leuven-Limburg Roeiteam, RSNB en vooral TRT Hazewinkel maakten er een leuk spektakel van. Om de minuut vertrok een boot, waardoor men ook mocht opletten voor inhaalmanoeuvres. Uiteindelijk kwam iedereen blij en heelhuids aan de wedstrijd, die gewonnen werd door de M2X van TRT met Evert De Maeyeren Thomas Van Roost. Proficiat!!

Bij lees meer de volledig uitslag van de wedstrijd. 

De foto's van het evenement vind je op onze facebookpagina. 

Eind 2016 kwamen verschillende verantwoordelijken en geïnteresseerden samen om het recreatief roeien in Vlaanderen te bespreken. Naast een document ter ondersteuning van de (recreatieve) trainer werden de verschillende uitdagingen voor de recreatieve roeier besproken.

Naast toertochten wordt er, vooral in het buitenland, vaak aan recreatieve regatta's meegedaan. Wij als federatie wensen graag de bestaande Vlaamse initiatieven in de kijker te plaatsen. Waarom naar het buitenland gaan als er mooie Vlaamse organisaties en uitdagingen zijn?

De volgende recreatieve wedstrijd is de 23e editie van de Brugge Boat Race op 25-26/02/2017. Deze wedstrijd staat open voor zowel competitieve als recreatieve groepen. Verschillende recreatieve groepen hebben zich reeds ingeschreven voor deze lange afstandsrace over 5 km. Net de combinatie van de recreatieve en competitieve groepen maken deze wedstrijd zo leuk.

Klik op lees meer voor meer info over de wedstrijd en om in te schrijven.

Op zaterdagmorgen 22 augustus verzamelden 27 roeiers in 9 boten van 5 clubs in Hazewinkel voor de eerste recreatieve regatta van de Vlaamse Roeiliga. Deze regatta werd georganiseerd op vraag van enkele recreatieve roeiers die niet aan de reguliere competitie kunnen of willen deelnemen, maar toch eens, naast hun gezonde vrijetijdsbesteding, de spanning van een wedstrijd willen meemaken.

De VRL heeft de handschoen opgenomen en  naast de toertocht, die dit jaar reeds voor de 3de maal opeenvolgend en succesvol plaatsvond, deze recreatieve regatta in haar aanbod aan activiteiten opgenomen. 

© , website powered by Twizzit.com  & Arnold   |     Privacy & Disclaimer