In samenwerking met De Sleutel organiseert De Vlaamse Roeiliga op zaterdag 22/12 'Rowing for Life'; een roeitocht voor het goede doel ifv de Warmste week van Studio Brussel. Ook de SUPpers zijn van de partij!

In zoveel mogelijk C4'en roeien we naar het centrum van Gent, de Graslei en de Krook. Tussendoor rusten we even uit met een versnapering en een drankje aan de Lindelei. Dit evenement loopt samen met het initiatief van de SUPpers, waardoor een gezellige drukte op het water gegarandeerd is. Ook de kajakkers worden uitgenodigd en zijn van harte welkom. Verschillende watersporters zetten zich samen in voor het goede doel. Het parcours vind je terug bij 'Lees meer'. 

De opbrengst van dit warme en kleurrijke evenement gaat naar de omnisportwerking van De Sleutel, nl. Extra Time, een organisatie die zich inzet om mensen met een verslavingsproblematiek terug te re-integreren in onze maatschappij. Sport kan hierbij een middel zijn om een leven opnieuw zinvol in te vullen. Na het volgen van enkele roei-initiaties (C4-boten) krijgt een groep van De Sleutel bovendien ook de kans om mee te roeien tijdens het evenement! Meer info op de website van de Warmste Week van Studio Brussel: https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/rowing-for-life-tvv-xtra-time-de-sleutel

Na de tocht is er in de GRS, Vissersdijk 1, een feest om onze inspanningen te vieren. Er wordt een maaltijd aangeboden voor diegene die blijven, en er is een optreden van een band. De opbrengst gaat opnieuw naar het goede doel. 

  • Inschrijven: Via jouw roeiclub/kajakclub/individueel via infoadres info@vlaamse-roeiliga.be
  • Vaarprijs: BASIC = €15/pp: deelname + soep & drankje
  •                FULL   = €30 pp: deelname + soep & drankje + maaltijd en feest achteraf 
  • Stortingen op het rekeningnummer van de VRL: BE22 0682 3081 3547 met vermelding 'naam + Rowing for Life'
  • Ontvangst: Vanaf 11h30 staan we klaar om iedereen te ontvangen
  • Vertrek: We hijsen de ankers vanaf 13h00, elke roeier is uiterlijk om 13h30 vertrokken
  • Aankomst: Ten laatste 18h00 zijn alle boten (en inzittenden) terug aan wal, en kan het feest beginnen. 

 


Hierbij het parcours van het roeitraject.

De recreatieve suppers varen van het Baudelopark via de Graslei naar de Watersportbaan. 

Het parcours van de competitieve suppers gaat van de Watersportbaan via de Henleykaai naar de Krook, en keert dan via de coupure opnieuw terug naar de Watersportbaan.