Iedereen die graag wenst op initiatie, jeugd of recreatieniveau training te geven, kan zich inschrijven op de nieuwe initiatorcursus roeien dit najaar.

Alle nieuwe trainers zijn absoluut welkom, en hebben baat bij deze kwaliteitsvolle opleiding onder leiding van gediplomeerde lesgevers.

Trainers die op nationaal of internationaal niveau wensen te roeien, dienen eerst dit niveau af te leggen.

 

Alle info via info@vlaamse-roeiliga.be
Inschrijvingen via de website van de Vlaamse Trainersschool: klik hier  

 


Gelieve hier de agenda van de komende initiatorcursus roeien te vinden. De toelatingsproef gaat door in Hazewinkel op 26/08. Deze is voor de deelnemers aan de initiatorcursus die geen A-licentie bezitten. Er wordt bewezen dat men kan roeien in initiatieboot. 

De cursus in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool zelf gaat door op 8 zaterdagen van 7/10 tot 9/12. De eerste dag gaat door in Gent, om een eerste stagemoment mee te pikken tijdens de Jeugdroeihappening. De andere lesdagen zijn verdeeld over de RARC/KAWV in Wijnegem voor de theorie en Sport Vlaanderen Willebroek (Hazewinkel) voor de praktijklessen. Het examen gaat door op zaterdag 10/02 en daarna wordt nog een herexamen vastgelegd indien nodig. Voor de stage (wedstrijd en trainingsstage) is er tijd tot eind september 2018. Ten laatste in oktober worden de stagemappen geëvalueerd en de diploma's uitgereikt.