Recente resultaten
14/04/2019 Regatta Gentse RS
13/04/2019 Regatta Gentse RS
07/04/2019 Time Trials
06/04/2019 Time Trials
24/03/2019 Handicap RCNSM
17/03/2019 Seneffe
03/03/2019 Brugge Boat Race
02/03/2019 Brugge Boat Race
Kalender
Proud member of Team Belgium

Be Gold

 

Vind hier de resultaten van de GRS internationale regatta terug:

13/04/2019

14/04/2019

 

 

 

 

 

 


Het Belgisch nationaal team keert met 4 zilveren medailles huiswaarts van de Memorial Paola d’Aloja in het Italiaanse Piediluco. Zowel de lichte dubbeltwee met Brys (KR Club Gent)-Van Zandweghe (Brugse TR) als junior skiffeur Tristan Vandenbussche (Brugse TR) wonnen beide dagen de zilveren medaille. Brys-Van Zandweghe finishten de eerste wedstrijddag op minder dan één seconde en de tweede wedstrijddag op iets meer dan drie seconden na de Italiaanse lichte dubbeltwee, zilveren medaillewinnaars op het WK 2018. Ook Tristan Vandenbussche moest Italië beide dagen voor zich laten. Op zaterdag finishte Di Mauro (5e op het WK junioren 2018) slechts 26 honderdsten van een seconde sneller, op zondag was er een verschil van ongeveer vier seconden. Skiffeur Pierre De Loof (KR Brugge) werd op zaterdag tweede in de B-finale (10e in het totaal) en op zondag derde in de B-finale (11e in het totaal).


De gedetailleerde wedstrijdresultaten:

 

Ploeg

Roeiers

Vrijdag (heats)

Vrijdag (semis)

Zaterdag (finals)

Zaterdag (heats)

Zaterdag (semis)

Zondag (finals)

M1x (34)

Pierre De Loof

7.08.96 (2)

7.34.18 (7)

B: 7.27.24 (2)

7.15.24 (4)

7.22.85 (5)

B: 7.28.16 (3)

LM2x (16)

Niels Van Zandweghe – Tim Brys

6.29.55 (2)

/

A: 6.36.15 (2)

6.39.42 (1)

/

A: 6.41.73 (2)

JM 1x (14)

Tristan Vandenbussche

7.27.31 (2)

/

A: 7.28.60 (2)

7.39.26 (1)

/

A: 7.26.83 (2)

De lottrekking voor de regatta van de Gentse RS op 13 april is gekend: klik hier.

We wensen alle roeiers veel succes toe!

Gisteren en vandaag vonden de nationale selectietesten plaats in Sport Vlaanderen Willebroek. 

Klik hier voor de resultaten (overzicht)

Klik hier voor de resultaten op zaterdag (detail)

Klik hier voor de resultaten op zondag (detail)

 

 

Afgelopen weekend vonden in Sport Vlaanderen Willebroek de nationale selectietesten voor het roeien plaats. De roeiers dienden 3 gelijkaardige parcours van 2.000m af te leggen, verspreid over het hele weekend. Dit in tegenstelling tot de voorbije jaren, waarbij er gewerkt werd volgens het formaat van de FISA, de internationale roeibond, met voorwedstrijden, herkansingen, halve finales en finales. De bedoeling was dat de roeiers die een plaats in het nationaal team ambiëren, drie parcours voluit het beste van zichzelf gaven tegen dezelfde tegenstanders. De weersomstandigheden waren uitstekend en er werden mooie prestaties bijeen geroeid.

Bij de junior jongens 18 jaar werden twee wedstrijden gewonnen door Florian Chalmet (KR Sport Gent). De andere wedstrijd werd gewonnen door clubgenoot Henri Steyaert (KR Sport Gent). De top 3 bleef steeds gelijkaardig: Chalmet – Steyaert – Decoster (UN Liège).

Bij de junior meisjes 18 jaar werden de 3 parcours gewonnen door Jeanne Lenom (RCAE Liège). Zij wist telkens Caitlin Govaert (UN Brussel) in de laatste honderd meters in te halen en met enkele seconden te verslaan.

Bij de senior heren werd er gevochten tot aan de eindmeet. Pierre De Loof (KR Brugge) won de drie wedstrijden. Junior Tristan Vandenbussche (Brugse TR) roeide heel knappe wedstrijden en finishte telkens als tweede, op slechts enkele seconden van De Loof. Ruben Claeys (KR Sport Gent) werd telkens derde.

Bij de lichte heren zagen we enkele mooie wedstrijden waarbij Tim Brys (KR Club Gent) twee keer als eerste over de eindmeet ging en ploeggenoot Niels Van Zandweghe (Brugse TR) één keer de overwinning op zijn naam mocht schrijven. Marlon Colpaert (KRNS Oostende) werd telkens derde en Tibo Vyvey (KR Brugge) vierde. Opmerkelijk is dat de eindtijden van de lichtgewichten zo goed als gelijkaardig zijn aan de eindtijden van de zwaargewichten.

Ook de junioren 15-16 jaar mochten deelnemen aan de trials. Zij roeiden een afstand van 1.500m. Bij de jongens won Loïc Peters (Antwerpse RV) twee keer de wedstrijd en Aaron Andries (Gentse RS) één keer de wedstrijd. Bij de meisjes won Astrid Van Roy (KRNS Oostende) drie parcours en werd Eloïse Joris (UN Brussel) telkens tweede.

Na de wedstrijden besliste de Federale Sporttechnische Commissie van de Koninklijke Belgische Roeibond dat volgende roeiers geselecteerd zijn voor de internationale regatta in Piediluco van 12-14 april:

M1x       Pierre De Loof (KR Brugge)
LM2x     Tim Brys (KR Club Gent) – Niels Van Zandweghe (Brugse TR)
JM1x     Tristan Vandenbussche (Brugse TR)

Komend weekend organiseren de Vlaamse Roeiliga en de Ligue Francophone d’Aviron de nationale trials in Sport Vlaanderen Willebroek, dit zijn de officiële selectietesten voor het nationaal team. Deelnemen kan in verschillende categorieën: M1x – LM 1x – Para M1x – JM18 1x  – JW18 1x – JM 16 1x – JW 16 1x. De 15 en 16 jarigen roeien over een afstand van 1.500m in plaats van 2.000m. Enkel de roeiers die het volledige selectietraject sinds oktober 2018 afgelegd hebben, werden uitgenodigd om deel te nemen. De roeiers dienen 3 gelijke parcours af te leggen om een maximum aan concurrentie uit te lokken: twee op zaterdag (10u-11u30 en 15u-16u30) en één op zondag (9u-10u30). Het wordt uitkijken naar de wedstrijden van de senior heren, waar Pierre De Loof (KRB) het rechtstreeks opneemt tegen o.a. Ruben Claeys (KRSG) en Tristan Vandenbussche (BTR). Ook bij de lichtgewichten belooft het een spannende race te worden. Niels Van Zandweghe (BTR) neemt het op tegen zijn teamgenoot Tim Brys (KRCG), Marlon Colpaert (KRNSO), Tibo Vyvey (KRB) en Calvin Govaert (UNB). Na de trials zal de Federale Sporttechnische Commissie een advies formuleren aan de Koninklijke Belgische Roeibond betreffende de samenstelling van het nationaal collectief.

Klik hier om de lottrekking te raadplegen.

Op zaterdag 8/06 nodigt de Vlaamse Roeiliga alle recreatieve roeiers uit op haar jaarlijkse toertocht. Dit maal op de IJzer en de Lo-Vaart. Startend aan de grens met Frankrijk in Roesbrugge varen we langs de groene IJzervallei langs prachtige natuurgebieden. Aan de sluis in Fintele slaan we af op de statige Lo-Vaart, rechtstreeks richting kuststreek tot in het historische Veurne. De middagstop is in bierbrouwerij De Snoek in Alveringem. Keuzes van middagmaal zijn: 

 • Mini BBQ
 • Koude schotel groentjes met aardappelen
 • Pasta Bolognaise

Onderweg zijn er enkele pauzes, versnaperingen en een leuke quiz. Ontbijt en middagmaal zijn inbegrepen in de deelnameprijs van €30 pp. Gelieve deze over te maken op het rekeningnummer van de Vlaamse Roeiliga (Iban: BE22 0682 3081 3547). 

Inschrijvingen via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be. 

Klik hier voor de affiche van de tocht. 

Klik hier voor het programma van de tocht.  

The 2019 rowing tour of the Flemish Rowing League takes all recreational rowers from Roesbrugge to Veurne/Furnes on the Yser and Lo-Vaart. The dinner is in the Brewery 'De Snoek'. Choices are mini BBQ, cold dish with vegetables or pasta Bolognaise. 

Breakfast and dinner are included in the price of €30 pp. During the tour we have some stops, snacks and a quiz. 

Enlisting via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be. 

Le lien pour la programme Française.  

De vergadering van de Raad van Bestuur van 27/03/2019 heeft de heer Hubert De Witte verkozen tot voorzitter van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Roeiliga vzw. Hubert zetelt sinds 2017 in onze Raad van Bestuur als penningmeester. Hij werd begin dit jaar ook verkozen tot voorzitter van de Koninklijke Roeivereniging Brugge. 

Tijdens dezelfde zitting werd de heer Vincent Pauwels aangesteld als penningmeester. De functies van de overige leden van de Raad van Bestuur blijven ongewijzigd.

Op zaterdag 16 maart vond de bijscholing rond wedstrijdreglementering plaats.

Klik hier voor de powerpoint over de nationale codex.

klik hier voor de powerpoint over de internationale structuren en reglementen. 

Klik hier voor de resultaten van de lange afstandswedstrijd in Seneffe. 

Klik hier voor de tussentijdse stand van de Bekers van België (versie 22/02).

Afgelopen weekend was er grote bedrijvigheid op en rond het Brugse Waggelwater aan de Koninklijke Roeivereniging Brugge. Op vrijdag werd de 25e editie van de Brugge Boat Race op gang getrokken met warme beenhesp voor maar liefst 400 aanwezigen. Op zaterdag kon iedereen opnieuw genieten van spectaculaire 8+ wedstrijden. Maar liefst 72 boten van 7 verschillende nationaliteiten vaarden over de finishlijn! Naast een Nederlandse, Franse, Duitse, Engelse en Italiaanse afvaardiging mocht de BBR dit jaar ook Turkije ontvangen. De heren van de Gentse RS wonnen de wedstrijd M8+. Op zondag vonden we verschillende boottypes op het water: 4x, 4-, 4x+, 4-, 2x, 2- en 1x en een zeer uitgebreide categorie van masters. De BBR mocht er ook de wereldkampioen indoorroeien Ward Lemmelijn verwerkomen in de studentencategorie. Rond het mooie clubgebouw kon iedereen opnieuw genieten van gevarieerde eetstandjes, kon men terecht voor de laatste trends bij Tebo Rowing en was er tijd en ruimte voor een gezellige roeibabbel. Over het hele weekend namen er 793 roeiers, waarvan 618 buitenlanders, deel in 176 boten. 

Klik hier voor de resultaten van zaterdag 2 maart.

Klik hier voor de resultaten van zondag 3 maart. 

In Leuven werden op woensdag 27/02 de finales gehouden van de verschillende interuniversitaire competities. Ook het roeien was aanwezig met het indoor roeien op de ergometer. Uit verschillende regio's kwamen roeiers naar Leuven, en ook lokale studenten waren gemotiveerd om deel te nemen. Gedurende de dag konden er tijden geroeid worden, om te kunnen deel te nemen aan de finale op 19u. De finalisten en winnaars van de finale waren: 

 

 

Dames

 1. Maxine Vos               UHasselt             3:42,3
 2. Christel Lambrechts   UHasselt             3:45,1
 3. Louise Soen              PXL Hogeschool   3:53,1
 4. Julie Meyers              PXL Hogeschool   3:54,0

Heren

 1. Brent De Bleser        KU Leuven            3:04,7
 2. Tom Franssens         KU Leuven            3:08,5
 3. Lucas Hendrix           UHasselt              3:14,3
 4. Martijn Weustenraad UHasselt               3:18,1

We bedanken ook de roeiers die de finales net niet haalden, maar wel de verplaatsing naar Leuven konden maken. Het was een erg leuke competitie met veel ambiance. Bedankt voor jullie sportiviteit en enthousiasme. 

De foto's en filmpjes van de wedstrijd vind je op onze facebookpagina. 

Maandagavond 25/02 werd in de Magdalenazaal in Sint-Andries, Brugge de Brugse kampioenen gehuldigd. Niels Van Zandweghe werd er voor zijn prestaties in 2018 gehuldigd als sportman van het jaar. Proficiat Niels! 

Naast Niels werden turnster Margaux Daveloose en Club Brugge als sportvrouw en sportbploeg van het jaar gekozen. De sportverdienste ging naar Krachtbalclub Sint-Michiels en de jeugdtrofee naar Stien Van Tieghem.

De winnaars worden gekozen door het Verbond van de Brugse sportjournalisten. 

In Long Beach, Los Angeles, USA, werd Ward Lemmelijn van PXL Roeiteam net WERELDKAMPIOEN U23 ergometerroeien! Hij roeide een tijd van 5:50,3, een verbetering van zijn eigen Belgisch U23 record. De ganse wedstrijd was het erg nipt met de Canadees Charles Alexander, en pas in de laatste honderd meters ging Ward op en over de Canadees. Proficiat Ward Lemmelijn!

Klik hier voor het videoverslag van de wedstrijd op Youtube. Beelden van de U23 wedstrijd tussen 27:30 en 44:00. 

Klik hier voor het geschreven verslag op de website van Worldrowing.  

 

UBO-register: ook vzw’s moeten aangifte doen (maar krijgen uitstel tot 30 september 2019)

Op 31 oktober 2018 trad het KB dat de werkingsmodaliteiten van het UBO-register vastlegt in werking. Dit KB, dat gelinkt is aan de Wet van 18 september 2017 tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten voorziet in het invoeren van een register van uiteindelijke begunstigden in België (in het Engels ‘UBO’ genoemd, dat staat voor ‘Ultimate Beneficial Owner’; hierna het “UBO-register”).

De Vlaamse Roeiliga presenteert de ‘Roeigids 2019’.

Gelieve hier een digitaal exemplaar terug te vinden.

De uitgave bevat in eerste instantie ruime informatie over de diverse bij de VRL aangesloten verenigingen en een meer beknopte info over de verengingen aangesloten bij de ‘Ligue Francophone d’Aviron’ (LFA).

Op sportief vlak hopen we in 2019 de mooie prestaties van onze atleten tijdens het vorig seizoen minstens te kunnen evenaren. U vindt in de Roeigids een competitiekalender terug en het palmares van onze topateleten.

Maar ook aan het recreatief roeien zal in 2019 veel aandacht worden besteed.

Samen met de organisatie van een aantal promotionele activiteiten in gans Vlaanderen, zal dit de roeisport nog meer onder de aandacht van een breed publiek brengen en de toegankelijkheid ervan ongetwijfeld verder bevorderen.

We wensen u aangenaam leesgenot en hopen u op één of meerdere van onze evenementen te kunnen begroeten.

Ward Lemmelijn, roeier en student aan de PXL Hogeschool, heeft in Kopenhagen het EK Indoor Rowing U23 gewonnen. Hij deed dit in een tijd van 5:51,7. Hij heeft hierbij het Belgische record verbroken. 

Ward roeit sinds 2 jaar bij de Hasseltse PXL Hogeschool, en kreeg pas 2 jaar geleden de roeimicrobe te pakken. Daarvoor voetbalde Ward op nationaal niveau en deed hij fitness. Sinds vorig academiejaar legt hij zich volledig toe op het roeien, en vooral bij het ergometerroeien blijkt hij een natuurtalent. Hij behaalde reeds mooie resultaten op het vorige EK, en ook bij nationale ergometerwedstrijden roeide hij heel snelle tijden en ereplaatsen bij elkaar. Ward piekte naar dit EK, en graaide met brio het goud mee naar huis. Ward zal zich ook meer toeleggen op de watertrainingen, om persoonlijk en met het team opnieuw te pieken naar de Hasselt Student Regatta op het einde van het academiejaar. 

Proficiat Ward voor deze prachtige prestatie!

Klik hier voor de uitslagen van de loopcross van de Gentse RS op zondag 13/01. 

Indien je het diploma 'initiator roeien' bezit en graag wenst door te groeien naar een hoger niveau, dien je eerst het algemeen gedeelte instructeur B en trainer B te volgen. Indien je hiervoor geslaagd bent, kan je deelnemen aan het sportspecifieke gedeelte trainer B. 

De kalender voor de algemene gedeeltes 2019 is gekend, klik hier

Bij vragen over de sportkaderopleidingen kan je contact opnemen met celine.pieters@vlaamse-roeiliga.be

© 2014, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer