Recente resultaten
21/10/2017 Marathon RSNM
07/10/2017 VRL Jeugdroeihappening
01/10/2017 Duathlon KRB

 

Kalender
29/10/2017
ALMA Student Rowing Race
01/11/2017
VRL - Lange Afstand
05/11/2017
Plassendale Toertocht, KRNSO
05/11/2017
KRSNO - Plassendale cup
18/11/2017
ARV - OBIC
Online inschrijven competitie

VRL Lange afstand
1 november 2017

KRNSO Plassendale Cup
5 november 2017

ARV OBIC
18 november 2017

Proud member of Team Belgium

Vier studententeams verzamelden aan de watersportbaan in Gent in 8riem om te strijden voor de titel van beste studententeam van Vlaanderen. PXL Hogeschool uit Hasselt, combo UGent/ Artevelde Hogeschool/ KU Leuven, combo UGent/ HoGent en de combo UGent/ Odysee Hogeschool/ Oxford Brookes. Last minute was er nog een afzegging voor de C4 competitie, waardoor de moedige nieuwe studentenroeiers uit Kortrijk en Brugge (HoWest) een extra training hielden. Een eerste studentenroei activiteit van HoWest in mineur, maar zeker niet de laatste.

Enkel UG/Od/Ox had niet de 4-4 verhouding mannen/vrouwen in de boot, waardoor ze met een handicap van 2,5 seconden aan de start kwamen. Deze konden ze de eerste 2 wedstrijden niet ophalen, de andere Gentse boten waren toen sterker. Ze haalden wel de overwinning binnen tegen de PXL. UG/HG en UG/Art/KUL wonnen ook hun wedstrijd tegen PXL, en in hun onderling duel trok UG/HG de overwinning naar zich toe.

Voor de finale mocht UG/HG als eerst de baan kiezen, wegens het meeste overwinningen in de poulefase. Ondanks nog een kleine kans op winst, vertrok het team UG/Od/Ox te vroeg voor de finale en werd zo gediskwalificeerd. De verdere verhoudingen werden in acht genomen met een overwinning voor UH/HG, voor UG/Art/KUL en PXL. Zo was dan ook het podium, waar UG/Od/Ox PXL vergezelde op een gedeelde derde plaats.

Proficiat aan het team UG/HG voor hun overwinning: Chloe Zülke, Ilse Vandenhouweele, Valerie Foqué, Zoë Casteels, Karel De Rammelaere, Lukas Deknock, Wouter Van Cauwenberghe, Zeno Faes en stuurvrouw Sophie De Bock. Veel zon en prachtig weer op deze gezellige studententikoze wedstrijd. Hopelijk volgend jaar opnieuw een sterke bezetting in de 8+ en een meer uitgebreide C4 competitie.

Op donderdag 5/10 vond de interessante bijscholing plaats rond krachttraining, gegeven door Tom Goegebuer en Bieke Vandenabeele.

Klik hier om de presentatie te downloaden.

Indien je geïnteresseerd bent om de video's te bekijken waarin elke oefening in detail wordt gedemonstreerd met de bijhorende uitleg, geef gerust een seintje op info@vlaamse-roeiliga.be

Namens de Vlaamse Roeiliga wensen wij iedereen te bedanken voor hun deelname aan het Allroundcriterium. Proficiat aan de laureaten van het Allroundcriterium 2017. 

JM12
1e plaats: DE VIL Siebe - TRT
2e plaats: DE BLAUWE Thim - KRNSO
3e plaats: PEENE Tibe - KRNSO


JW12
1e plaats: DE CLERCQ Julie - KRCG
2e plaats: VAN HESTE Cato - KRNSO
3e plaats: JANSSENS Marit - KRNSO

JM14
1e plaats: DEWITTE Billie - KRSNO
2e plaats: PUELINCKX Maxim - KRSG
3e plaats: BLOMMAERT Mil - TRT


JW14
1e plaats: DEWEERT Cara - Gentse RS
2e plaats: DEVISCH Eline - BTR
3e plaats: LE COMTE Jitske - BTR
     
 

Clubklassement

JW12 - KRNSO
JM12 - KRNSO
JW14 - KRNSO
JM14 - KRSG

 

 

De resultaten van de Jeugdroeihappening 

Winnaar: De Blauwe Thim  - KRNSO

Clubwinnaar: Gentse RS

Klik hier voor de volledige resultatenlijst.

 

Tim Brys en Niels Van Zandweghe gingen vrij rustig van start in hun eerste A-finale op een WK in de lichte dubbeltwee. De eerste wedstrijdhelft lagen ze in laatste positie, net achter de Duitse dubbeltwee. Het was al snel duidelijk dat de Franse dubbeltwee zich aan de leiding nestelde, gevolgd door de Italianen (vierde op de OS) en de Chinezen. Zij vochten heel de wedstrijd voor die zilveren of bronzen medaille.

De tweede wedstrijdhelft roeiden Tim en Niels een versnelling hoger, haalden de Duitsers in, en aan de 1.500m lagen ze in vijfde positie. De laatste 500m hebben ze alles gegeven wat ze konden, ze roeiden dan ook de snelste 500m tijd van alle ploegen. Ze kwamen als vijfde over de meet in 6.17.00, slechts één seconde en zes tienden van de Chinese bronzen medaillewinnaars. Een heel knappe prestatie voor onze Belgische lichtgewichten, die dit jaar pas aan hun tweede wedstrijd toe waren! Goud was voor Frankrijk, zilver voor Italië en brons voor China. De Franse Olympisch kampioenen finishten in 6.13.10.

Klik hier voor de resultaten van de A finale.

Communicatie is zeer belangrijk binnen de Vlaamse Roeiliga en we zijn benieuwd naar jouw mening!
Met deze vragenlijst kun je die geven en ons helpen om knel- en verbeterpunten in kaart te brengen en aan te pakken.
Alvast bedankt om enkele minuten de tijd te willen nemen voor het invullen van deze bevraging.
Klik hier om de vragenlijst te openen.

Afgelopen weekend vond in het Sport Vlaanderen centrum Willebroek het Belgisch Kampioenschap lange boottypes plaats, een organisatie van de Koninklijke Belgische Roeibond in samenwerking met de Brusselse club Royal Sport Nautique de Bruxelles. In het totaal waren er 17 te verdelen Belgische titels. GRS was heer en meester afgelopen weekend en ging naar huis met 7 gouden plakken. De andere Gentse club KRSG won er 5, KRNSO en KRB wonnen er 2 en TRT won er 1. De mannen van GRS wonnen het koninginnennummer (de acht met stuurman). Het BK lange boten is de traditionele afsluiter van het roeiseizoen. Proficiat aan alle roeiers en trainers met hun prestaties van het afgelopen jaar! (foto GRS)

Klik hier voor de resultaten.

Met akkoord van de Vlaamse topsportcommissie stelt de Raad van Bestuur van de Vlaamse Roeiliga 3 boten te koop. Er is nood aan nieuwe boten ter ondersteuning van de topsportroeiers en de verkoop van de wat oudere boten kan hierin een grote steun betekenen.

Het gaat om volgende boten: 

  1. Empacher skiff: vroegere skiff van Tim Maeyens (2007) (minimumprijs € 4.000)
  2. Empacher lichte dubbel (2010) (minimumprijs € 7.000)
  3. Fillippi dubbel 90 kg (2009) (minimumprijs € 6.000)

 

De drie boten zullen tijdens het Belgisch Kampioenschap lange boten (23 en 24 september 2017) in Hazewinkel te bezichtigen zijn. De boten zijn in goede staat en worden verkocht in de staat zoals ze zich bevinden.

Procedure

Geïnteresseerde kopers kunnen tot 15 oktober een bod uitbrengen. De biedingen worden onder gesloten omslag verwacht bij Vlaamse Roeiliga, Zuiderlaan 13, 9000 Gent t.a.v. Hubert De Witte, penningmeester VRL. Bij het bod dient vermeld te worden wie het bod uitbrengt en of dit gebeurt namens een roeivereniging of ten persoonlijke titel. Ook adres, telefoonnummer en emailadres vermelden.

De boten zullen toegewezen worden aan de hoogstbiedende. Bij gelijk hoogste bod door twee of meer bieders zal aan deze bieders gevraagd worden om schriftelijk een ‘best and final offer’ te bezorgen aan de VRL.

De definitieve toewijzing van de boten zal gebeuren door de Raad van Bestuur van VRL. Betaling dient te gebeuren binnen de 30 dagen na ontvangst van de factuur.


In de verschillende regio's en hoger onderwijsinstellingen worden opnieuw plannen gemaakt om volgend academiejaar 2017 - 2018 te leren roeien. Alle studenten die graag wensen deel te nemen aan het studentenroeien kijken best uit naar de verschillende mogelijkheden. Een overzicht per regio om in te schrijven bij 'Lees meer'. 

Het nieuwe academiejaar start met de International Student Regatta: de apotheose van het voorbije, en meteen ook als promotiemoment voor het nieuwe academiejaar studentenroeien. De wedstrijd gaat door aan de watersportbaan in Gent.  

1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Hasselt
1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Gent
1/07/2017 Start inschrijvingen studentenroeien Antwerpen
25/09/2017 Start academiejaar
11/10/2017 Infodag ingeschreven studenten Gent
18/10/2017 International Student Regatta (Gent) 
29/10/2017 ALMA Rowing Race Luik
3/12/2017 SNUB Universiteitsregatta
13/02/2018 Start 2e semester
14/02/2018 GVSK studenten ergometerkampioenschap Gent
19/04/2018 Roeitocht centrum Gent - Uitwisseling Antwerpen/Hasselt?
??/04/2018 Open Hasselt International Student Regatta
18/05/2018 Hasselt Student Regatta
30/06/2018 Recreatieve Regatta VRL

Onder impuls van de VRL en de Hasseltse universiteit en hogescholen, en met steun van het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Lummen - Halen - Herk-De Stad (beheerders van het Schulensmeer) heeft de provincie Limburg eindelijk een roeivereniging die qua ligging (dicht tegen Hasselt) en accommodatie (roeimeer van 2,3 km lang en ruim 100 m breed) alle potentieel heeft om uit te groeien tot een volwaardige roeiclub voor zowel de recreatieve als de competitieve roeier. 

Na de officiële inhuldiging in aanwezigheid van burgemeester en schepenen van de betrokken gemeenten, zette onze olympische zilveren medaillewinnares Annelies Bredael zich in een demonstratierondje letterlijk en figuurlijk achter het initiatief dat in eerste instantie mogelijkheden creëert voor (ex)- Hasseltse studenten om tijdens en na hun studies deze volwaardige sport intensiever te beoefenen.

De bijeenkomst werd afgesloten met een wedstrijd tussen de Univ van Hasselt en de 2 Hogescholen UCLL in (een steeds spectaculaire) 8+.  

© 2014, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer