Kalender
25/02/2018
12e Brussel Rowing Winter Regatta
03/03/2018 - 04/03/2018
Brugge Boat Race
11/03/2018
3Y - Rivierhoofd Seneffe
25/03/2018 14:30-20:00
RCNSM - Lentehandicap
14/04/2018 - 15/04/2018
GRS - Internationale Regatta

De Vlaamse Roeiliga heeft de eer u uit te nodigen op haar jaarlijkse toertocht. Dit jaar spreken we af in Namen. Op zaterdag wordt het prachtige stad en zijn citadel bezocht en op zondag varen we op één van de mooiste wateren van Wallonië: De hoge Maas van Hastière tot de club RCNSM in Wépion. Deelnemers van de Félicien Rops zullen dit parcours zeker herkennen. 

Zaterdag wordt er om 12u afgesproken in Hastière om de voorbereidingen te treffen voor de roeitocht. Daarna is het tijd voor toerisme, cultuur en ontspanning in Namen. 's Avonds is er een gezellig samenzijn met barbecue op de club RCNSM. Zondermorgen verzamelt iedereen terug aan de RCNSM om met de bus naar Hastière te gaan, zodat niets aan de start blijft liggen. Tijdens de prachtige tocht op de Maas, met zijn rotspartijen die meer dan 50m boven het water uit komen en passages langs kastelen en mooie steden zoals Dinant, is er middageten op het eiland in Yvoir. De verschillende sluizen op het parcours worden telkens met de ganse groep samen geschut, om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. 

Kostprijs voor het ganse weekend is €70, enkel voor de zondag €50. Extra drank, overnachting en picknick zaterdagmiddag niet inbegrepen. Overschrijven op het rekeningnummer van de Vlaamse Roeiliga: BE22 0682 3081 3547. Vermeld graag jullie keuze van middagmaal tijdens de tocht: vegetarische spaghetti of Bolognaise. 

Overnachtingen kunnen in

Het is een druk weekend in Namen, dus wees snel met de reservaties. De VRL heeft enkele opties genomen: 12p jeugdherberg en 20 kamers Ibis, maar kan deze niet tot het laatste moment vast houden. Hoe sneller reserveren hoe beter. 

Klik hier voor het ganse programma. Klik hier voor de affiche. Meer info, vragen en reserveringen via brand.breyne@vlaamse-roeiliga.be

(Recreatieve) Roeiers!

De KRB wenst een oproep te lanceren bij de grote groep recreatieve roeiers om deel te nemen aan de 24e. editie van de BRUGGE BOAT RACE die plaats zal vinden in het weekend van 3 en 4 maart.

Het is een wedstrijd over 5 km die openstaat voor alle deelnemers: op vandaag zijn er al inschrijvingen binnen van diverse buitenlandse teams en ook de masters, seniores en jeugd van jullie verenigingen kunnen zich nog inschrijven. Vorig jaar had de wedstrijd op zaterdag meer dan 50 ingeschreven achtriemen uit 6 landen. Op zaterdag wordt er in 8-en geroeid en op zondag in alle andere boottypes.

Het is wellicht te weinig geweten dat deze wedstrijd ook voor de recreatieve roeiers openstaat.
Elk jaar doen er van de KRB diverse recreantenteams mee, zowel in 8 als in één van de andere boottypes. Deze editie zullen er vanuit de recreatieve groep 3 recreanten 8-en deelnemen, 2 damesteams en 1 herenteam. Om jullie een idee te geven van de tijd: de topfavorieten mikken op een tijd van 17 minuten; de recreanten mikken op 25 minuten.

Het zou erg leuk zijn mochten jullie ook met een delegatie inschrijven in onze editie van 3-4 maart.
Los van het competitieve element, is het ook een gezellig evenement. Familie en vrienden kunnen gans de wedstrijd langs ons kanaal mee fietsen en achteraf kan er uitgebreid worden verbroederd. In het verleden waren er weinig inschrijvingen van recreantenteams, wellicht omwille van het wedstrijdelement. Dit is echt niet nodig. Iedereen is welkom, van de doorwinterde master tot de enthousiaste recreatieve roeier en roeister.
Dus bij deze een warme oproep om er bij te zijn; en vergeet vooral niet de supporters mee te brengen !

Meer info vinden jullie op de website van de club en op de officiële uitnodigingspagina.

Een overzicht van de kalender maakt ons meteen duidelijk: er zijn weer heel wat leuke roei activiteiten in de maanden juni - juli en augustus. Alleen al in België zijn er verschillende evenementen op plat water of op zee die elkaar in sneltempo opvolgen. Daarom willen we ook iedereen warm maken om enkele zomerse uitdagingen aan te gaan. Ook competitieve roeiers kunnen hun ei kwijt in één van de mooie uitdagingen. We organiseren ook een eerste recreatieve activiteit voor de jeugd: een toertocht op het Netekanaal op de Nationale Feestdag.

 

Datum

Evenement

Locatie

Organisator

2 - 3/06/2018

Zeeroeitocht De Haan - Bredene - De Haan

C-Row

De Haan

10/06/2018

VRL Toertocht

VRL

Wépion

30/06/2018

Doortocht door Gent

Gentse RS

Gent

23/06/2018

10ième Handicap International de Visé

RCNV

Visé

7/07/2018

Zomer Regatta

VRL

Hazewinkel

14 - 15/07/2018

Hel Van Vlaanderen

C-Row

Knokke - De Panne

21/07/2018

Toertocht voor de jeugd

VRL/RARC

Viersel

21/07/2018

Benelux Surfrowing Championships

Akhenaton

De Haan

25/08/2018

Golden River Tocht

VVR

Gent

22/09/2018

Blauwwitte Toertocht

KRSG

Gent

Op 12 augustus organiseerde Akhenaton aan de kust in De Haan het Benelux surfrowing Championship. 

Surfroeien is een spectaculaire vorm van zeeroeien die internationaal sterk aan het groeien is. In België organiseert Akhenaton initiatie surfroeien op zaterdag 12 augustus in De Haan. Iedereen die wil kan eens plaatsnemen in de grote surfroeiboten. Activiteiten zijn mogelijk tussen 10 - 17u. Meer info op de website. 

Bij deze sport wordt eerst door de branding geroeid tot een 150m op zee. Dan wordt zo snel mogelijk terug naar het strand gevaren, en de goven gebruikt om op te surfen. 

De affiche van het event vind je hier. 

De Vlaamse Roeiliga en C-Row nodigen u op 08/07/2017 uit op haar jaarlijkse zeeroeitocht met initiatie. Na een inleiding in het zeeroeien wordt er in speciale zeeroeiboten van De Haan naar Bredene en terug gevaren. Na de tocht volgt een aperitief en aangenaam samenzijn in windsurfclub De Windhaan. Zet zaterdag 8/07 zeker reeds in je agenda als je de adrenaline van het zeeroeien ook eens wenst te ervaren. Meer info en inschrijvingen op www.zeeroeien.be/activiteiten, of koen@c-row.be.

Zeeroeien affiche

Op een druilerige eerste juli wisselden de recreanten, studenten en masters de nationale ploeg af op de watersportbaan in Sport Vlaanderen Willebroek. De regen trok wat weg, het was niet koud, en een lichte bries was er bij, geen slecht roeiweer dus. 8 teams van Roeiteam UHasseltUC Leuven-Limburg Roeiteam, RSNB en vooral TRT Hazewinkel maakten er een leuk spektakel van. Om de minuut vertrok een boot, waardoor men ook mocht opletten voor inhaalmanoeuvres. Uiteindelijk kwam iedereen blij en heelhuids aan de wedstrijd, die gewonnen werd door de M2X van TRT met Evert De Maeyeren Thomas Van Roost. Proficiat!!

Bij lees meer de volledig uitslag van de wedstrijd. 

De foto's van het evenement vind je op onze facebookpagina. 

De zomer en het mooie weer komen er aan. Heerlijk om te roeien! De Vlaamse Roeiliga verzamelt de verschillende recreatieve uitdagingen net voor, tijdens en na de zomer. Er zijn activiteiten voor verschillende doelgroepen; jeugd, volwassenen, lichte competitie of zeeroeiers. En voor iedereen die deze zaken eens wenst uit te proberen. 

Klik hier voor de PDF afdrukbare versie van de affiche

Een overzicht van de recreatieve kalender maakt ons meteen iets duidelijk: de maand juni is het zwaartepunt van het recreatieve roei-jaar in 2017.

Verschillende binnenlandse en buitenlandse evenementen op plat water of op zee volgen elkaar in sneltempo op.

Daarom willen we ook iedereen warm maken om enkele uitdagingen aan te gaan binnen deze periode van een maand.

Ook competitieve roeiers kunnen hun ei kwijt in één van de mooie uitdagingen. 

Datum

Evenement

Locatie

Organisator

04/06

Vogalonga

Venetië, ITA

 

11/06

Toertocht Vlaamse Roeiliga

Dender

VRL

16 – 24/06

FISA toertocht (Italiaanse Rivièra)

Genua

FISA

24/06

Doortocht van Gent

Gent

Gentse RS

24/06

Handicap International de Visé (recreatieve regatta)

Visé

RCNV

29/06 – 01/07

Descente de la Meuse Dinant – Visé

Dinant

RCNV

06/2017

Initiatie en toertocht zeeroeien

De Haan

C-Row

01/07

Recreatieve Regatta VRL

Hazewinkel

VRL

Een prachtige dag bood zich aan zondagmorgenvroeg aan de Begijnhofkaai in Geraardsbergen. De zon was volop van de partij en ook The Oar, die als eerst de startplaats bereikte. De afgezette begijnhofkaai werd snel drukker en drukker door de arriverende botenwagens. Boten werden op de kaai gezet en opgetuigd. Met man en macht werd ook de aanhangwagen van de KRSG binnen gebracht, niet zonder schade voor de onfortuinlijke Ronny Evers; hij geraakte met zijn voet onder de wielen. Met veel karakter heeft hij toch de ganse dag mee geroeid: chapeau! Toen de botenwagens naar de start gingen, kon iedereen genieten van een lekker ontbijt aan de start. Koffie en koeken voor iedereen.

© 2014, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer