Kalender
25/02/2018
12e Brussel Rowing Winter Regatta
03/03/2018 - 04/03/2018
Brugge Boat Race
11/03/2018
3Y - Rivierhoofd Seneffe
25/03/2018 14:30-20:00
RCNSM - Lentehandicap
14/04/2018 - 15/04/2018
GRS - Internationale Regatta

(Recreatieve) Roeiers!

De KRB wenst een oproep te lanceren bij de grote groep recreatieve roeiers om deel te nemen aan de 24e. editie van de BRUGGE BOAT RACE die plaats zal vinden in het weekend van 3 en 4 maart.

Het is een wedstrijd over 5 km die openstaat voor alle deelnemers: op vandaag zijn er al inschrijvingen binnen van diverse buitenlandse teams en ook de masters, seniores en jeugd van jullie verenigingen kunnen zich nog inschrijven. Vorig jaar had de wedstrijd op zaterdag meer dan 50 ingeschreven achtriemen uit 6 landen. Op zaterdag wordt er in 8-en geroeid en op zondag in alle andere boottypes.

Het is wellicht te weinig geweten dat deze wedstrijd ook voor de recreatieve roeiers openstaat.
Elk jaar doen er van de KRB diverse recreantenteams mee, zowel in 8 als in één van de andere boottypes. Deze editie zullen er vanuit de recreatieve groep 3 recreanten 8-en deelnemen, 2 damesteams en 1 herenteam. Om jullie een idee te geven van de tijd: de topfavorieten mikken op een tijd van 17 minuten; de recreanten mikken op 25 minuten.

Het zou erg leuk zijn mochten jullie ook met een delegatie inschrijven in onze editie van 3-4 maart.
Los van het competitieve element, is het ook een gezellig evenement. Familie en vrienden kunnen gans de wedstrijd langs ons kanaal mee fietsen en achteraf kan er uitgebreid worden verbroederd. In het verleden waren er weinig inschrijvingen van recreantenteams, wellicht omwille van het wedstrijdelement. Dit is echt niet nodig. Iedereen is welkom, van de doorwinterde master tot de enthousiaste recreatieve roeier en roeister.
Dus bij deze een warme oproep om er bij te zijn; en vergeet vooral niet de supporters mee te brengen !

Meer info vinden jullie op de website van de club en op de officiële uitnodigingspagina.

Op een druilerige eerste juli wisselden de recreanten, studenten en masters de nationale ploeg af op de watersportbaan in Sport Vlaanderen Willebroek. De regen trok wat weg, het was niet koud, en een lichte bries was er bij, geen slecht roeiweer dus. 8 teams van Roeiteam UHasseltUC Leuven-Limburg Roeiteam, RSNB en vooral TRT Hazewinkel maakten er een leuk spektakel van. Om de minuut vertrok een boot, waardoor men ook mocht opletten voor inhaalmanoeuvres. Uiteindelijk kwam iedereen blij en heelhuids aan de wedstrijd, die gewonnen werd door de M2X van TRT met Evert De Maeyeren Thomas Van Roost. Proficiat!!

Bij lees meer de volledig uitslag van de wedstrijd. 

De foto's van het evenement vind je op onze facebookpagina. 

Eind 2016 kwamen verschillende verantwoordelijken en geïnteresseerden samen om het recreatief roeien in Vlaanderen te bespreken. Naast een document ter ondersteuning van de (recreatieve) trainer werden de verschillende uitdagingen voor de recreatieve roeier besproken.

Naast toertochten wordt er, vooral in het buitenland, vaak aan recreatieve regatta's meegedaan. Wij als federatie wensen graag de bestaande Vlaamse initiatieven in de kijker te plaatsen. Waarom naar het buitenland gaan als er mooie Vlaamse organisaties en uitdagingen zijn?

De volgende recreatieve wedstrijd is de 23e editie van de Brugge Boat Race op 25-26/02/2017. Deze wedstrijd staat open voor zowel competitieve als recreatieve groepen. Verschillende recreatieve groepen hebben zich reeds ingeschreven voor deze lange afstandsrace over 5 km. Net de combinatie van de recreatieve en competitieve groepen maken deze wedstrijd zo leuk.

Klik op lees meer voor meer info over de wedstrijd en om in te schrijven.

Op zaterdagmorgen 22 augustus verzamelden 27 roeiers in 9 boten van 5 clubs in Hazewinkel voor de eerste recreatieve regatta van de Vlaamse Roeiliga. Deze regatta werd georganiseerd op vraag van enkele recreatieve roeiers die niet aan de reguliere competitie kunnen of willen deelnemen, maar toch eens, naast hun gezonde vrijetijdsbesteding, de spanning van een wedstrijd willen meemaken.

De VRL heeft de handschoen opgenomen en  naast de toertocht, die dit jaar reeds voor de 3de maal opeenvolgend en succesvol plaatsvond, deze recreatieve regatta in haar aanbod aan activiteiten opgenomen. 

© 2014, website powered by Twizzit.com     |     Privacy & Disclaimer